Οι πολίτες αγκαλιάζουν την αποκατάσταση της Κασσώπης


Εξαιρετική ανταπόκριση είχε η εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Πρόεδρου του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο και της Πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη.



Πολίτες κάθε ηλικίας από την Πρέβεζα και άλλους νομούς της Ηπείρου, κατέκλυσαν την αίθουσα του Dioni Boutique Hotel, γεγονός που απέδειξε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου. 

Ο Πρόεδρος του "Διαζώματος" κ. Σταύρος Μπένος στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα "Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της Ελλάδος και της Ευρώπης, αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία και για την περίπτωσή του έχουν ενδιαφερθεί φορείς και Πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο!

Πρόσθεσε δε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συστρατευθεί και συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. 

Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ζήτησε από όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στην συμβολική προσπάθεια συγκέντρωσης 80.000 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης, χρήματα που όταν συγκεντρωθούν θα "ξεκλειδώσουν" τα εγκεκριμένα 2,5 εκ ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

 epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ