Μωρό στην Κίνα γεννήθηκε χωρίς μάτια


- ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΟΦΘΑΛΜΙΑ 

Συντετριμμένη είναι μια νέα μητέρα στο Guangzhou της Κίνας, καθώς το μωρό της γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση των ματιών, που σημαίνει ότι έχει ελάχιστο ή καθόλου ιστό ματιών. 



Η πάθηση, με το όνομα, ανοφθαλμία, επηρεάζει περίπου 30 παιδιά στα 10.000 και σημαίνει ότι δεν θα είναι ποτέ σε θέση να δουν, αναφέρει η People’s Daily Online.

Η μητέρα του παιδιού, που ονομάζεται Liu Peihua, γέννησε στις 20 Σεπτεμβρίου και τώρα συζητά με ειδικούς σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να γίνει μια πιο λεπτομερής εξέταση στο μωρό.

Η ιστορία έγινε εκτενές θέμα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το αγόρι ονομάστηκε «το μωρό χωρίς μάτια».

Η οικογένεια της Liu Peihua δήλωσε πως η μητέρα υποβλήθηκε σε κάθε προγεννητικό έλεγχο και δεν είχε ενημερωθεί για οποιαδήποτε ασυνήθιστα αποτελέσματα.

Η ανοφθαλμία δεν μπορεί να εντοπιστεί με υπερήχους και τις συμβατικές εξετάσεις στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η οικογένεια του μωρού έχει ζητήσει πλέον να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να ελεγχθούν τυχόν άλλα προβλήματα υγείας.

Η μητέρα του μωρού είναι συντετριμμένη αλλά αποφασισμένη να προσπαθήσει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσει η οικογένειά της τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία για την ανοφθαλμία, αν και μερικά παιδιά που έχουν τεχνητά μάτια μεγαλώνουν φυσιολογικά.
 Πηγή: Daily Mail
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ