Άρτα: Η τοποθέτηση της Λίτσας Κιτσαντάς στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο


Αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στις 26-9-2016, η δημοτική παράταξη "Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή", δια της επικεφαλής της κ. Λίτσας Κιτσαντά, τοποθετήθηκε ως εξής:




Α) Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών και ζητά από τον Δήμαρχο Αρταίων να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, ώστε να μην περικοπεί καμία αίθουσα από καμία εργαζόμενη και να μην υποστεί καμία επιπρόσθετη μείωση στις ήδη πενιχρές αποδοχές της.

Η συμπεριφορά του δημάρχου στο θέμα αυτό, όχι μόνο δεν επιλύει κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά αντιθέτως αποτελεί επικίνδυνη πρακτική με πιθανούς και άλλους μιμητές Δημάρχους, που θα θελήσουν να ανατρέψουν τα μικρά εισοδήματα των εργαζομένων αυτών, αναμοχλεύοντας την φτώχεια μεταξύ περισσοτέρων.

Οι Δήμοι οφείλουν να στηρίζουν τους εργαζόμενούς τους, διεκδικώντας καλύτερες αποδοχές, καλύτερες συνθήκες εργασίες και δικαιώματα για όλους και όχι να συμβάλλουν στην επιδείνωση του εισοδήματός τους και στην περαιτέρω φτωχοποίησή τους και επίσης να διεκδικούν μόνιμες και σταθερές μορφές απασχόλησης σε εκείνους τους εργαζόμενους που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Β) Καταδικάζει την ρατσιστική και ξενοφοβική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ενάντια στα προσφυγόπουλα της περιοχής τους, δηλώνοντας συγχρόνως ότι καθήκον της πολιτείας είναι να εξασφαλίζει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας και καθήκον των γονέων να μαθαίνουν στα παιδιά τους την έννοια του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα του άλλου, μακριά από μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές αντιλήψεις . Τα προσφυγόπουλα είναι και δικά μας παιδιά και ως τέτοια πρέπει να τα αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας και της Άρτας.

Γ) Άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση εκπόνησης σχεδίου ενάντια στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καταθέτοντας συγχρόνως κείμενο με τις παρατηρήσεις και την κριτική της πάνω στο σχέδιο, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, εφικτές και ρεαλιστικές, το οποίο θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Δ) Τέλος, κατέθεσε προτάσεις και για την τουριστική ανάπτυξη της Άρτας, δίνοντας έμφαση στο θέμα της τουριστικής ταυτότητας της πόλης, η οποία μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της αξιοποίησης:
α) του βυζαντινού της πολιτισμού, β) του οικοσυστήματος του Αμβρακικού και του ορεινού της όγκου και γ) της μουσικής της παράδοσης, με τη θεσμοθέτηση αντίστοιχου ετήσιου Φεστιβάλ στο χώρο του Κάστρου, ενός χώρου που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά αντιθέτως να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

- Άρτα, 26-9-2016

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ