Solar Express: Το μετρό του ηλιακού συστήματος


- Διαστημικό «τρένο» θα κάνει την απόσταση Γη-Αρης σε 37 ώρες!

 Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Imagineactive έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια ενός μέσου μεταφοράς βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το Solar Express είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του δηλαδή μια… υπερταχεία του ηλιακού συστήματος. 



Πρόκειται για ένα διαστημικό τρένο τα «βαγόνια» του οποίου θα είναι ευθυγραμμισμένοι κύλινδροι μήκους περίπου 50 μέτρων ο καθένας εξ αυτών την ομαλή λειτουργία των οποίων θα ελέγχουν ρομπότ.

Η εκκίνηση του Solar Express θα γίνεται με τη χρήση ισχυρών προωθητήρων και στη συνέχεια το τρένο θα εκμεταλλεύεται τις βαρυτικές δυνάμεις για μετακινείται σε χρόνο dt από πλανήτη σε πλανήτη.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του το Solar Express θα μπορεί να μεταφέρει φορτία και επιβάτες στον Αρη σε διάστημα μόλις 37 ωρών! Μένει φυσικά να δούμε αν αυτή η ιδέα είναι υλοποιήσιμη. Πάντως ως ιδέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.


Το Solar Express θα φέρει επανάσταση στην παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα, αν φυσικά κατασκευαστεί κάποτε, Credit: (Charles Bombardier, Olivier Peraldi, Boris Schwarzer)




ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ
 tovima.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ