Χάλκινοι» στο Ρίο οι Μάντης-Καγιαλής


Το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στα σκάφη 470 κατέκτησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από μία εντυπωσιακή τελευταία ιστιοδρομία. 

Η τρίτη θέση ήλθε μετά από σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση με το ζευγάρι Ράιαν και Μπέλχερ από την Αυστραλία. 



Το αποτέλεσμα κρίθηκε εν μέρει στην τελική ευθεία, λίγες δεκάδες μέτρα πριν τον τερματισμό, όταν ένα από τα δύο μέλη της ελληνικής ομάδας έπεσε στο νερό, με συνέπεια οι Αυστραλοί να τερματίσουν στην τελευταία ιστιοδρομία μία θέση μπροστά από τους Έλληνες.


Η ελληνική και η αυστραλιανή ομάδα ολοκλήρωσαν το αγώνισμα με τον ίδιο αριθμό βαθμών ποινής, 58 μετά από 11 ιστιοδρομίες.

Σε δηλώσεις τους μετά τον αγώνα, οι δύο χάλκινοι ολυμπιονίκες αποκάλυψαν ότι σκέφτηκαν να αποσυρθούν το 2012, αφότου δεν κατάφεραν να προκριθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όμως τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Οκτώ χρόνια παλεύουμε σαν δίδυμο για αυτή την επιτυχία, δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής. Πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε, να κερδίσουμε μετάλλιο, δήλωσε ο Παναγιώτης Μάντης, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι θα δοθούν μάχες για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον.

«Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς», είπε χαμογελώντας. Πρόκειται για το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Αγώνες, και το δεύτερο χάλκινο. Η χώρα μας έχει συγκεντρώσει δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Την πρώτη θέση στο βάθρο της ιστιοπλοΐας 470 κατέκτησε το πλήρωμα των Φάντελα και Μάρενιτς από την Κροατία, που είχε ούτως ή άλλως μεγάλο προβάδισμα στους βαθμούς ποινής πριν την τελευταία ιστιοδρομία, παρά το γεγονός ότι μαθηματικά οι Μάντης και Καγιαλής μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και το χρυσό.

Συγχαρητήρια στους δύο έλληνες ολυμπιονίκες έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολιτικοί αρχηγοί.

 skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης