Γέφυρα Πλάκας: Άρχισε η πολυπόθητη αναστήλωση...


Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας. Με χθεσινή ανάρτησή του στο fb ο κ. Κώστας Μπατσής κοινοποίησε μια σειρά χαρακτηριστικών φωτογραφιών που πιστοποιούν αυτή την έντονη δραστηριότητα.  (Φωτορεπορτάζ)




Παρατηρώντας αυτές τις φωτογραφίες, διαπιστώνει κανείς ότι η όλη υπόθεση της πολυπόθητης αναστήλωσης βρίσκεται στην επιθυμητή και καλή διάσταση...

Θυμίζουμε ότι αυτό καθ’ αυτό το έργο της αναστήλωσης θα γίνει με ευθύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα, εργασίες θα εκτελούνται και από τον εμπειροτέχνη Κ. Πλιακοπάνο, που έχει έδρα το Μονολίθι.

Επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει το έργο είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρχιτέκτονας-μηχανικός Γιώργος Σμύρης. Ένας άνθρωπος που έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής ως επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής που εκτέλεσε το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, με γνώσεις, μεράκι κι αγάπη για τον τόπο.

Επίσης διαρκής θα είναι και η επίβλεψη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Προϊστάμενό της Βασίλη Κασκάνη

Δείτε τις φωτογραφίες του Κώστα Μπατσή


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης