Ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τον Περιφερειάρχη


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρέστη χθες στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα,  στο Κομμένο Άρτας για τα 317 θύματα των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής. 



Στη ενημερωτική σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της μαρτυρικής «Κοινότητας» ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και ζήτησε τη στήριξη του Πρωθυπουργού σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν την Ήπειρο.

Μεταξύ άλλων:
  • Τον ενημέρωσε για την προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, αναφέροντας ότι με τη συνδρομή της τεχνικής εταιρίας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» εγκαταστάθηκε και άρχισε ήδη εργασίες για τις πασσαλώσεις το γεωτρύπανο. Υπογράμμισε τις δυσκολίες του έργου, ενώ με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του ιστορικού γεφυριού, επανέφερε την πρόταση του για τέλεση ενιαίου μνημόσυνου για τα θύματα του Εμφυλίου Πολέμου.
  • Ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα στη Μεσοχώρα, με απεμπλοκή τους από την εκτροπή του Αχελώου, αναδεικνύοντας την αναπτυξιακή προοπτική τους, θέμα για το οποίο συμφώνησε ο Πρωθυπουργός.
  • Έθεσε το θέμα ένταξης των οδικών συνδέσεων της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά στο «πακέτο Γιούνκερ», ενημερώνοντάς τον ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες.
  • Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα απλούστευσης των διαδικασιών για τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προϊόντα και ζήτησε περαιτέρω βελτιώσεις για τη διαχείριση των βοσκοτόπων, ζητώντας την υπαγωγή της αρμοδιότητας για τα δάση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ