Στο Δημαριό Άρτας ο Αλέξανδρος Καχριμάνης


- Βασικό αντικείμενο συζήτησης ο δρόμος Δημαριό - Κομπότι

Καλεσμένος της Τοπικής Κοινότητας Δημαριού και της Αδελφότητας Δημαριτών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ήρθε και συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση στο κέντρο του χωριού σε ιδιαίτερα φιλικό και φιλόξενο κλίμα. 




Παρόντες ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Τσίρκας και της Αντιπολίτευσης Γιώργος Στύλιος καθώς επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κατέρης , Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνος Παπαδημητρίου , Δημήτρης Βαρέλης, Αναστασία Σίμου Τάσιου και Δημοτικοί Σύμβουλοι



Βασικό αντικείμενο συζήτησης ο δρόμος Δημαριό - Κομπότι. Ο κύριος Περιφερειάρχης άριστος γνώστης τόσο σε θέματα Κτηνοτροφίας όσο και Αγροτικών Καλλιεργειών αφού μίλησε για τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων ανέπτυξε με αντιπροσωπευτικά παραδείγματα τους τρόπους αναπτυξης της περιοχής και προέτρεψε τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά προϊόντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα τους .


 Για τον οδικό άξονα Δημαριό - Κομπότι είπε ότι τα προγράμματα που υποστήριζαν τέτοια έργα πλέον δεν υπάρχουν και ότι μέσω του επίσημου Κράτους από Εθνικούς πόρους θα μπορούσε να υποστηριχθεί , παρόλα αυτά είπε μιας και γνωρίζει την σημασία του δρόμου η Περιφέρεια θα υποστηρίζει τμηματικά την βελτίωση του !

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας με το πέρας της συζήτησης ο κύριος Καχριμάνης ζήτησε και έφυγε μέσω Κομποτίου διασχίζοντας τον συγκεκριμένο δρόμο για να σχηματίσει προσωπική άποψη παρόλο το δύσκολο της πρόσβασης και το ακατάλληλο της ώρας.

Ο κύριος Τσίρκας βουλευτής Σύριζα διαβεβαίωσε τους κατοίκους για το ενδιαφέρον του για το δίκαιο αίτημα και τους μετέφερε την βούληση της Κυβέρνησης να βρίσκεται η Ήπειρος στις πρώτες τρεις περιφέρειες που θα υποστηριχθούν από Εθνικούς πόρους ενώ παράλληλα ανέφερε τις ήδη οικονομικές ενισχύσεις που έχει λάβει ο Δήμος μας .

Ο κύριος Στύλιος ανέφερε ενέργειες του κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο έργο και δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει σε κάθε θετική ενέργεια.



Ο Δήμαρχος κ. Περικλής Μίγδος στάθηκε στην ενότητα και σύμπνοια που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων και αναφέρθηκε στην υποστήριξη που έχει από το επίσημο Κράτος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμος μας και στην πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία αναλογικά και δίκαια όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος με βάση τις ανάγκες κάθε Τοπικού Διαμερίσματος στέκεται δίπλα σε κάθε πρόβλημα επιβεβαιώνοντας έτσι την πολύ καλή σχέση Περιφέρειας και Δήμου !

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας εξήγησε την αναγκαιότητα της κατασκευής του δρόμου και αναφέρθηκε στην ιστορία του χωριού αναφερόμενος στα καλά χρόνια όπου οι γειτονιές ήταν γεμάτες κόσμο.

Στο τέλος σε τραπέζι για όλο το χωριό προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ! Πολιτισμό επέδειξαν οι κάτοικοι όπου άκουσαν προσεκτικά με ιδιαίτερο σεβασμό τους ομιλητές και φιλοξένησαν άψογα τους καλεσμένους 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ