Ανακαλύψτε γλυκούς πειρασμούς των food-bloggers παγκοσμίως


-Εννιά επιδόρπια από όλο τον κόσμο

Ένα νόστιμο δείπνο δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν ακολουθείται από ένα λαχταριστό επιδόρπιο.
Ποιες είναι οι αγαπημένες λιχουδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο; Food-bloggers συμμετέχουν στην παγκόσμια πρόκληση του CNN στο Instagram με τίτλο «Food challenge», που αποτελεί εφιάλτη των απανταχού διαιτολόγων.



Από φράουλες επικαλυμμένες με σοκολάτα μέχρι μπακλαβάδες πασπαλισμένοι με φιστίκι, οι λάτρεις των γλυκών ανά τον κόσμο, αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους χειροποίητο γλυκό. Πάρτε ιδέες και για το δικό σας τραπέζι..

Sandesh από την Ινδία

 

food2

Το sandesh είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του σεφ και συμβούλου διατροφής Rajeev Bhadani και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία. Προέρχεται από τα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και φτιάχνεται από τυρί από αγελαδινό γάλα, ζυμωμένο με ζάχαρη άχνη και σκόνη κάρδαμου.

Σιροπιαστά από την Τουρκία

 

food3

Ο λαχταριστός μπακλαβάς του Jonathan Chu ένα από τα δημοφιλέστερα επιδόρπια, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Το σιροπιαστό κωνσταντινουπολίτικο γλυκό του ταψιού, φτιάχνεται με φύλλο και ψιλοκομμένα καρύδια, που συγκρατούνται μεταξύ τους με σιρόπι ή μέλι. Συνοδεύεται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ και συνήθως μια μερίδα είναι αρκετή για να σας λιγώσει...

Βραζιλιάνικα brownies

 

food4

Τα brownies με σοκολάτα είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό, φτιαγμένο από αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και αυγά και απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο. Η στρογγυλή εκδοχή του Βραζιλιάνου food-blogger είναι τραγανή στην κορυφή και φαίνεται πεντανόστιμη.

Ιταλικό παγωτό

 

food5

Μπορεί να μην είναι σπιτικό, ωστόσο θα ήταν δύσκολο να μην συμπεριλάβουμε τουλάχιστον ένα παγωτό, στο αφιέρωμα με τα αγαπημένα επιδόρπια. Και που αλλού φτιάχνονται τα πιο νόστιμα, αν όχι στην Ιταλία, τη χώρα που τα ανακάλυψε. Η Brianna Nicolex φωτογραφίζει με περηφάνια το πλούσιο χωνάκι της, με υπογραφή από το διάσημο «Cioccolati Italiani» στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το χωνάκι είναι επικαλυμμένο με ένα στρώμα λιωμένης σοκολάτας στο εσωτερικό και στη συνέχεια ολοκληρώνεται με δύο μπάλες παγωτό σκούρης σοκολάτας και μια μπάλα από παγωτό αμύγδαλο στη μέση. Η τελική πινελιά σε αυτό το μικρό έργο τέχνης είναι μια κουταλιά από μαρέγκα και ένα μπισκότο βάφλας στην κορυφή.

 Σοκολατένιες φράουλες από τη Γερμανία

 

food6

 Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού συνδυάζεται μοναδικά με απολαυστική σοκολάτα. Η Γερμανίδα blogger με ρίζες από την Ασία, επιλέγει ένα απλό αλλά λαχταριστό επιδόρπιο, με φρεσκοκομμένες φράουλες και πλούσια, λιωμένη σοκολάτα. Λίγη ώρα στην κατάψυξη και voilà... ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Χρυσά brownie από το Κατάρ

 

food7

Η Shailaja Rajeev από το Κατάρ επιλέγει χειροποίητα χρυσά brownies, ως το ιδανικό κλείσιμο ενός γεύματος. Φτιάχνονται με ανάλατο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά, βανίλια, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Στη συνέχεια περιχύνονται με σάλτσα σοκολάτας. Αν και λιγότερο δημοφιλή από τα συνηθισμένα brownies, είναι παρόμοια στην υφή και εξίσου νόστιμα.

Η πουτίγκα από το Λάγος

 

food8

Το επιδόρπιο της Freda Muyambo από το Λάγος, το χαρακτηρίζει ως «πεμπτουσία της Νότιας Αφρικής». Το γλυκό της σε μορφή πουτίγκας αποτελείται κυρίως από αλεύρι αμυγδάλου, αυγό, τζίντζερ και βούτυρο. Η food-blogger περιγράφει την ιστορία αυτού του γλυκού, αναφέροντας ότι η πουτίγκα Malva ονομάστηκε έτσι σε ένα πάρτι την δεκαετία του '70.

Η λέξη Malva σημαίνει επίσης γεράνι, στην αφρικάνικη γλώσσα και για αυτό το λόγο επέλεξε να διακοσμήσει το γλυκό της, με πέταλα από το λουλούδι. Η πουτίγκα σερβίρεται συνήθως με σάλτσα καραμέλας βουτύρου, ωστόσο για αυτή τη συνταγή, πήγε ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας λικέρ Amarula, ένα αλκοολούχο ποτό που φτιάχνεται με φρούτα marula, τα οποίο αφθονούν στη Μποτσουάνα.

Ψητή μπανάνα από το Νότιο Βιετνάμ

 

food9

Χρησιμοποιώντας ως βάση, ένα δημοφιλές βιετναμέζικο επιδόρπιο, η Michaela Matchamichi έφτιαξε το chuoi nuong, δηλαδή μπανάνες στη σχάρα με γάλα καρύδας και κολλώδες ρύζι.

Είναι τραγανό και αρωματικό και μπορείτε να το απολαύσετε με μια ελαφρώς κρεμώδη σάλτσα καρύδας και καβουρδισμένα φιστίκια. Μάλιστα μπορείτε εύκολα να το βρείτε αν επισκεφθείτε το Βιετνάμ, από πάγκους πλανόδιων πωλητών.

Cheesecake από την Κένυα

 

food10

Μπορούμε να απολαύσουμε ένα λαχταριστό cheesecake χωρίς ενοχές; Η απάντηση είναι ναι! Το εικονιζόμενο γλυκό έχει χαμηλά λιπαρά και είναι φτιαγμένο από πορτοκάλι, τυρί κρέμα και λευκή σοκολάτα, ενώ στη βάση έχει δημητριακά. Μπορεί ωστόσο να αντικατασταθεί από αφυδατωμένη καρύδα και βούτυρο. Η γαρνιτούρα του τέλος, περιλαμβάνει κομπόστα πορτοκάλι.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ