Αράχθειο Θέατρο Σκούπας: Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις


-6ήμερο Μουσικο-θεατρικής πανδαισίας

Θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα των Τζουμέρκων έχει καταστεί το Φεστιβάλ του Αράχθειου Θεάτρου, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο ανοιχτό θεατράκι του Παλαιοχωρίου Σκούπας Άρτας. 




«Ψυχή» των εκδηλώσεων η δραστήρια διοργανώτριά τους κ. Ρίτα Μυστακίδου-Νάστου, η οποία με ζήλο, μεράκι και αγάπη μοχθεί αενάως και ανιδιοτελώς για την πραγματοποίησή τους, με μοναδικό στόχο να δώσει χρώμα και ζωντάνια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικο-θεατρικού περιεχομένου, ευχάριστο και ελκυστικό τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα αφού γιορτάζονται τα δεκάχρονά τους από την καθιέρωσή τους.

Πρωτότυπη για την περιοχή η έναρξή τους την Κυριακή 7 Αυγούστου, αφού την αυλαία θ΄ανοίξει η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, αποτελούμενη από 45 ένστολους μουσικούς και ερμηνευτές που θ΄αποδώσουν μουσική και τραγούδια γνωστών δημιουργών (Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Κατσαρού, Μουζάκη, Σαββόπουλου, κ.ά).



Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν: 

Δευτέρα, 8/8: «Τα χρόνια του φιδιού-Λιπεσάνορες», ιστορικό μυθιστόρημα του Δ. Βαρβαρήγου, με αναφορά στο θρύλο του πολέμου της Τροίας και την Ιλιάδα,, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη.

Τρίτη, 9/8: «Ο μάγος του Οζ», φαντασμαγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, από το θίασο «Έκφραση».

Τετάρτη, 10/8: «Ο ματωμένος γάμος», του Φεντερίκου Γκαρθία Λόρκα, από το θίασο «Έκφραση».

Πέμπτη, 11/8: «Ο πλούτος», του Αριστοφάνη, κωμωδία διασκευασμένη για όλη την οικογένεια, από το θίασο «Λαμπιόνι» Θεσσαλονίκης, της Αννίτας Γκαιτατζή.

Παρασκευή, 12/8: «Γλυκιά και αλησμόνητη Ιωνία». Μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα με αναφορά στη Ρωμανία και την κοσμοπολίτικη Σμύρνη, από το Μορφωτικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη Σερβίων Κοζάνης και το Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σμυρναίων-Μικρασιατών Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης