Νέα ΚΔΑΠ σε Ανέζα και Τρίγωνο στο Δήμο Αρταίων


Δυο νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Αρταίων το προσεχές διάστημα, καθώς υποβλήθηκαν για έγκριση στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), οι φάκελοι για νέα ΚΔΑΠ σε Ανέζα και 7ο Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Τριγώνου), που θα έχουν συνολική δυναμικότητα φιλοξενίας 120 και πλέον παιδιών.  



Τα δυο αυτά ΚΔΑΠ θα προστεθούν στα τρία που λειτουργούν σήμερα στο Δήμο και συγκεκριμένα στη Γραμμενίτσα, στο 4ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο με σχεδόν 110 παιδιά να είναι εγγεγραμμένα και στα τρία.

«Στόχος του Δήμου Αρταίων είναι να υπάρχει τουλάχιστον από ένα ΚΔΑΠ σε κάθε έδρα Δημοτικής Ενότητας, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου και τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία δυο ακόμη ΚΔΑΠ του χρόνου σε Δ.Ε. Φιλοθέης και Δ.Ε. Αμμοτόπου. Με τη λειτουργία των νέων ΚΔΑΠ επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, και η αύξηση της απασχόλησης, καθώς σε αυτά θα εργάζονται άτομα από την περιοχή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Εξάλλου, σημειώνεται πως οι αιτήσεις για εγγραφές στα ΚΔΑΠ έχουν ξεκινήσει και γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της EETAA www.eetaa.gr, καθώς και στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΔΗΚΕΔΑ, τηλ: 2681071830).

Η λειτουργία των ΚΔΠΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι λειτουργεί και θερινό τμήμα ΚΔΑΠ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας με περίπου 30 παιδιά να συμμετέχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ