Χτενίζουν τα παράλια για τους κομάντος


- ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

Με αμείωτη ένταση για 12η μέρα, καθ/ όλον το εικοσιτετράωρο, οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις «χτενίζουν» σε στεριά, αέρα και θάλασσα της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) για τον εντοπισμό των 17 Τούρκων κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Τ. Ερντογάν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει την Παρασκευή 15 Ιουλίου που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα. 



Είναι τόσο μεγάλη η οργή αλλά και το πείσμα και η εκδικητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν για τον εντοπισμό, τη σύλληψη ή ακόμη και την εκτέλεση των συγκεκριμένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση σύλληψης του Τούρκου προέδρου που διαρκώς βρίσκονται στον αέρα -είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο- δύο οπλισμένα F-16 που κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από τις δασώδεις και απόκρημνες περιοχές της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μαχητικά F-16 πετούν σε κανόνες υψίστης πολεμικής επιχείρησης, ανεφοδιάζονται στον αέρα από τουρκικό τάνκερ και διαθέτουν την τεχνολογική δυνατότητα ώστε να επιχειρούν και τη νύχτα και να πλήττουν στόχους με απόλυτη ακρίβεια όπως και την ημέρα!

Βαριά οπλισμένα
 
Καθημερινά επί τουρκικού εδάφους παράλληλα με τα F-16 κάνουν περιπολίες δεκάδες στρατιωτικά ελικόπτερα, κυρίως επιθετικά που φέρουν βαρύ οπλισμό ακριβείας.

Οι έρευνες επεκτείνονται και στον θαλάσσιο χώρο απέναντι από τα ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων.

Τουρκικά αεροσκάφη CN-235 με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου σε συνεργασία με υποβρύχιες κάμερες-ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στον βυθό κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων, οι περιπολίες και οι έλεγχοι (νηοψίες) της τουρκικής Ακτοφυλακής, τα ελικόπτερα και η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών συνθέτουν το θαλάσσιο δίχτυ που είναι απλωμένο απ΄ άκρου εις άκρον των τουρκικών ακτών για να πιάσουν τους Τούρκους κομάντος σε περίπτωση που επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Και επειδή οι συγκεκριμένοι φυγάδες κομάντος είναι άριστα εκπαιδευμένοι στον ανορθόδοξο πόλεμο και συγκεκριμένα στο πώς να μη γίνονται αντιληπτοί όταν επιχειρούν εντός ξένων εδαφών και πιο συγκεκριμένα στα ελληνικά νησιά, το καθεστώς Ερντογάν σπεύδει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.

Για παράδειγμα, έχουν «επιστρατευτεί» και παρέχουν υπηρεσίες και συμβουλές στο καθεστώς Ερντογάν οι παλιοί εκπαιδευτές των φυγάδων που γνωρίζουν καλύτερα από τους ίδιους τα κόλπα και τα μυστικά για το πώς είναι εκπαιδευμένοι να περνούν «αόρατα» τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας!

Εξυπακούεται ότι εξονυχιστικοί έλεγχοι γίνονται από την τουρκική Ακτοφυλακή σε όλα τα πλωτά μέσα που κινούνται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή της Αλικαρνασσού. Βεβαίως αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να έχει κηρυχθεί «εμπόλεμη ζώνη» και να έχει μειωθεί κατακόρυφα η τουριστική κίνηση ένθεν κακείθεν των μικρασιατικών παραλίων.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται και οι ελληνικές Αρχές (Αστυνομία - Λιμενικό - Ενοπλες Δυνάμεις) για την αποτροπή εισόδου των συγκεκριμένων Τούρκων κομάντος επί ελληνικού εδάφους, γεγονός που θα επιβάρυνε το ήδη βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ήδη έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Από ελληνικής πλευράς στην περιοχή βρίσκονται η πυραυλάκατος «Βότσης», η κανονιοφόρος «Ναυμάχος», αλλά και αρκετά σκάφη του Λιμενικού, ενώ από αέρος συνδράμουν στις έρευνες δύο ελικόπτερα.

Επίσης τα Δωδεκάνησα έχουν ενισχυθεί και με επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία. Συγκεκριμένα περιπολούν δύο ελικόπτερα τύπου Απάτσι σε Κω, Λέρο και Ρόδο, δύο Super Puma, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και επίλεκτοι Ελληνες κομάντος.

Τα αποτελέσματα
 
Οι πληροφορίες που έχουν έρθει από την Τουρκία αναφέρουν ότι κατά την πολυήμερη καταδίωξη των δεκαεπτά Τούρκων κομάντος έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί μόνο οι έξι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriet, ένας εξ αυτών είναι ο υπολοχαγός Αλί Σαντεΐ που κατηγορείται πως ήταν μέλος της ομάδας των κομάντος που επιτέθηκαν εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν τη βραδιά του πραξικοπήματος.

Οπως υποπτεύονταν οι τουρκικές Αρχές, ο υπολοχαγός Αλί Σαντεΐ βρισκόταν στην περιοχή της Μούγλας. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε αυτοκίνητο.

Πάντως, η γιγαντιαία και πρωτόγνωρη αυτή διακλαδική επιχείρηση καταδίωξης των Τούρκων κομάντος έχει απορροφήσει το ενδιαφέρον της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία έχει μηδενική δραστηριότητα στο Αιγαίο το τελευταίο δεκαήμερο.

Δήμος Βερύκιος
ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ