Εκατοντάδες ξένοι ερευνητές μελετούν την ελληνική φύση


- ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΑΡΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

Με στόχο την ανάδειξη του Αιγαίου στο διεθνή χάρτη των σημαντικών πεδίων επιστημονικής εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» προσελκύει στα νησιά του Αιγαίου μεγάλο αριθμό επιστημόνων, ακαδημαϊκών, φοιτητών και μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη 



"Μόνο κατά τους επόμενους μήνες, θα συμμετάσχουν στην καινοτόμο σειρά μαθημάτων εφαρμοσμένης περιβαλλοντικής προστασίας που διεξάγεται αυτή την περίοδο, σχεδόν 500 συμμετέχοντες από πανεπιστήμια, κολέγια και σχολεία από 22 χώρες (ΗΠΑ, Ινδία, Χονγκ Κονγκ, Καναδάς, Αυστραλία και από όλη την Ευρώπη).

Τα περισσότερα από τα μαθήματα αυτά, είναι υποχρεωτικά, εξεταζόμενα και αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών για τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα" αναφέρουν τα μέλη της ομάδας εργασίας  στο "Αρχιπέλαγος".

Όπως σημειώνει η κα Αναστασία Μήλιου επίκεντρο αυτών των δράσεων επιστημονικής εκπαίδευσης είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Λειψών , τα βόρεια Δωδεκάνησσα καθώς και το νησί της Σάμου όπου βρίσκεται  η κύρια ερευνητική βάση.

"Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε και την έντονη δυσφήμιση της χώρας μας στα ΜΜΕ του εξωτερικού, έπειτα από πολυετή και σωστή προεργασία κατά τα προηγούμενα χρόνια καταφέραμε αυτή τη δύσκολη χρονιά να διπλασιάσουμε την προσέλευση φοιτητών και μαθητών στο Αρχιπέλαγος, από Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Αυτό αποτελεί μια έμπρακτη οικονομική ενίσχυση για τα νησιά του αν. Αιγαίου, ενώ δημιουργεί το υπόβαθρο και τις συνθήκες για ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση τις επόμενες χρονιές".

 ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης