Μουσικό Σχολείο Άρτας - Εόρτια 2016


Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των μουσικών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού «Εόρτια Μουσικών Σχολείων» που θέσπισε η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του ΥΠ.Π.Ε.Θ και υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. (βίντεο)



Στόχος της δράσης αυτής είναι η ανάδειξη και προβολή του παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου των μουσικών σχολείων και της προσφοράς τους σε ποικίλους τομείς μουσικής και γενικότερα καλλιτεχνικής δημιουργίας και σε ποικίλα πεδία μουσικού ρεπερτορίου.

Επίσης, η ενίσχυση του πνεύματος καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων και η δημιουργία ενός θεσμού μέσω του οποίου θα αποκτήσουν έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία.

Έτσι, το μουσικό σχολείο Άρτας, ως σχολείο φιλοξενίας θα υποδεχθεί μουσικά σύνολα από τα μουσικά σχολεία Αγρινίου, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πάτρας και Πρέβεζας σε μια διήμερη γιορτή μουσικής.

Τα σύνολα παραδοσιακής μουσικής από τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Άρτα, η ευρωπαϊκή ορχήστρα και χορωδία από την Πάτρα, η ορχήστρα ποικίλης μουσικής από το Αγρίνιο, η μαντολινάτα και η χορωδία από τη Λευκάδα, το σύνολο λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής από την Άρτα, αλλά και η μουσική παράσταση «Του κύκλου τα γυρίσματα» από την Πρέβεζα θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και θα δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων μαθητές από τα μουσικά σχολεία της Άρτας και της Πρέβεζας θα συμπράξουν στο σύνολο μεσογειακών και ανατολικών μουσικών και στο σύνολο ευρωπαϊκής ορχήστρας και χορωδίας και θα παρουσιάσουν ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 18.00 στην Παρηγορήτισσα.

Σας περιμένουμε!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ