Eντοπίστηκαν συντρίμμια του Airbus ανατ. της Κρήτης


Επικαλούμενο πηγές του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ελληνική φρεγάτα εντόπισε δυο μεγάλα πλαστικά αντικείμενα να επιπλέουν 230 μίλια ανατολικά της Κρήτης. 



Τα αντικείμενα, σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι άσπρου και κόκκινου χρώματος και εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο της τελευταίας εκπομπής σήματος από το Airbus της Egyptair.

Aλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR Καΐρου, από αιγυπτιακό αεροσκαφός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους  των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου είχε επιβεβαιώσει ότι οι ερευνες εντοπίζονται στο θαλάσσιο χώρο νοτια της Καρπάθου. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσει ό,τιδήποτε , είτε τεχνικό πρόβλημα είτε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο σημείωσε ότι η δεύτερη εκδοχή, δηλαδή η τρομοκρατική ενέργεια, είναι πιο πιθανή
Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων

- Ενδέχεται να συνέβη κάποιο δυστύχημα;

Σύμφωνα με τον αεροναυτικό εμπειρογνώμονα Ζεράρ Φελτζέ, «μια μείζων τεχνική βλάβη, η έκρηξη ενός κινητήρα, μια έκρηξη μέσα στο αεροσκάφος (...) δεν μοιάζουν πιθανές». Σε συνομιλία του με το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, υπογραμμίζει πως το A320, που μετέφερε 66 επιβαίνοντες, «ήταν σχετικά πρόσφατο», αφού βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2003. Εξάλλου το A320 θεωρείται αξιόπιστο αεροσκάφος. «Είναι το αεροπλάνο μέσων αποστάσεων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, κάθε 30 δευτερόλεπτα ένα A320 προσγειώνεται ή απογειώνεται».

Πρόκειται για «ένα σύγχρονο αεροπλάνο, το συμβάν σημειώθηκε εν πτήσει σε εξαιρετικά σταθερές συνθήκες», υπογράμμισε ο Ζαν-Πολ Τροαντέκ, πρώην διευθυντής του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), στον ραδιοσταθμό Europe 1. Και η EgyptAir «είναι μια εταιρεία εγκεκριμένη για να εξυπηρετεί την Ευρώπη, συνεπώς δεν βρίσκεται στις μαύρες λίστες».

- Μπορεί το αεροπλάνο να κατερρίφθη εν πτήσει, εσκεμμένα ή κατά λάθος;

- Το σενάριο αυτό, είτε πρόκειται για πύραυλο εδάφους-αέρος, όπως συνέβη με την πτήση 17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο 2014πάνω από την Ουκρανία, είτε για πύραυλο θαλάσσης-αέρος, όπως συνέβη με την πτήση 655 της Iran Air που κατερρίφθη κατά λάθος τον Ιούλιο 1988 από ένα αμερικανικό καταδρομικό, δεν είναι πιθανό, σύμφωνα με τον κ. Φελτζέ.

Στο ύψος που πετούσε (37.000 πόδια, δηλαδή πάνω από 11.000 μέτρα) και τόσο μακριά από τις ακτές, το αεροπλάνο ήταν έξω από την εμβέλεια των πυραύλων εδάφους-αέρος φορητού τύπου που έχουν στην κατοχή τους διάφορες μαχητικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή. «Ένας πύραυλος εδάφους όχι, τώρα το να έχει καταρριφθεί από ένα άλλο αεροπλάνο και κατά λάθος, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως μου φαίνεται ότι θα το ξέραμε ήδη», επισημαίνει ο κ. Φελτζέ. Η βόρεια Αίγυπτος, κοντά στις ακτές του Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, είναι «η ζώνη που παρακολουθείται περισσότερο στον κόσμο, μεταξύ άλλων και από δορυφόρους, είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψεις αυτού του είδους την πληροφορία», διαβεβαιώνει.

- Μπορεί να επρόκειτο για επίθεση με εκρηκτικά;

- Το σενάριο αυτό μοιάζει εκ τον προτέρων το πιθανότερο. Το γεγονός ότι δεν εστάλη κανένα μήνυμα συναγερμού σημαίνει πως υπήρξε ένα «βίαιο γεγονός» που μας κάνει «να σκεφτούμε μια επίθεση», σύμφωνα με τον κ. Τροαντέκ.

«Προκρίνουμε προφανώς το σενάριο της επίθεσης, αυτό το προκαλεί και η πολιτική ατμόσφαιρα, τείνουμε προς αυτό το σενάριο», λέει ο κ. Φελτζέ. Η Γαλλία, η οποία έχει πληγεί σκληρά τους τελευταίους μήνες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και η Αίγυπτος, όπου το αυταρχικό καθεστώς του Σίσι ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, είναι αμφότερες στόχοι του τζιχαντιστικού κινήματος. Όμως «εν γένει, όταν γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις, κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη. Θα το ξέρουμε αρκετά γρήγορα».

- Πώς εξηγείται η ενδεχόμενη παρουσία εκρηκτικών μέσα στο αεροπλάνο;

- Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει χθες, Τετάρτη, πολλά δρομολόγια ανάμεσα στο Κάιρο και την Γαλλία. «Μια βόμβα μέσα στο αεροπλάνο, κάποιος να έβαλε αυτή τη βόμβα στο Ρουασί ή στο Κάιρο, είναι κάτι που είναι πάντα πιθανό», καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο «να στεγανοποιηθεί 100% ένα αεροδρόμιο, ακόμη και το Ρουασί όπου η επιτήρηση είναι μεγάλη. Δεν είναι ένα σενάριο που μπορούμε να αποκλείσουμε», υποστηρίζει ο Φελτζέ.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ανακτηθούν συντρίμμια που θα δώσουν ενδείξεις για το δυστύχημα (...) αν υπήρξε έκρηξη, θα υπάρχουν ίσως ίχνη εκρηκτικών», υπογραμμίζει ο κ. Τροαντέκ.

Τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Αγωνία για την τύχη των επιβατών....
Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ότι καμία εκδοχή για τα αίτια της τραγικής απώλειας του αεροπλάνου, με 66 επιβαίνοντες, 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ήδη άρχισε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της ελληνικής ΥΠΑ

Η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «στις 02:24 πμ τοπική ώρα εισήλθε στο FIR Αθηνών η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου», όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Π. Καμμένος: «Βουτιά» 22.000 ποδών από το αεροσκάφος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν τελεσφορήσει, ωστόσο το αεροσκάφος φέρεται να έχει χαθεί.

«Ζητήσαμε συνδρομή από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις για δορυφορικό υλικό και άλλες πληροφορίες. Ενημερώνουμε συνεχώς την αιγυπτιακή πλευρά, καθώς η Αίγυπτος είναι φίλη και σύμμαχος χώρα, με την οποία έχουμε εφαπτόμενους εναέριους χώρους», ανέφερε.


«Το αεροπλάνο έκανε ξαφνικές καμπυλοειδείς κινήσεις και πραγματοποίησε "βουτιά" 22.000 ποδών πριν χαθεί από τα ραντάρ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Για πτώση ομιλεί και η Αίγυπτος

Για «πτώση» του αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε την πτήση MS804 κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, στην πρώτη επίσημη αναφορά για την τύχη του αεροπλάνου.

Η αιγυπτιακή διπλωματία σημειώνει ότι τα υπουργεία Εξωτερικών Αιγύπτου και Γαλλίας αντήλλαξαν συλλυπητήρια για την απώλεια του αεροσκάφους και συμφώνησαν να διερευνήσουν από κοινού τι συνέβη.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα, η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus αναφερόταν επίσης σε «απώλεια» του αεροσκάφους.

Με 66 επιβαίνοντες

Το αεροπλάνο της Egyptair το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο και στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Η πτήση MS804, όπως ανακοίνωσε η Egyptair μέσω Twitter, απογειώθηκε από το Παρίσι στις 23.09 το βράδυ της Τετάρτης με προορισμό το Κάιρο και χάθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, ενώ μεταξύ των επιβατών βρίσκονται ένα παιδί και δύο βρέφη. Οι εθνικότητες των επιβατών είναι: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, δύο Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας υπήκοος Κουβέιτ, ένας Σουδανός, ένας υπήκοος Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.


Ο πιλότος, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, είχε στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσεις και ο συγκυβερνήτης 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 2003.
Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανευρεθεί συντρίμμια από το αεροσκάφος, ωστόσο οι μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί και αναφέρουν μία έντονη λάμψη στον ουρανό, κοντά στο σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του, καθώς και η ανταλλαγή συλλυπητήριων τηλεγραφημάτων ανάμεσα σε Γαλλία και Αίγυπτο, ενισχύουν τους φόβους πως το θρίλερ, εξελίσσεται σε τραγωδία, για τους 56 επιβάτες και τα 10 άτομα πλήρωμα, του αεροπλάνου.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους βρίσκονται σε εξέλιξη,  το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε συλληπητήρια με τη Γαλλία για την «πτώση», όπως τη χαρακτήρισε, αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.
Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος της EgyptAir συνετρίβη στη Μεσόγειο σε απόσταση 130 μιλίων νότια της Καρπάθου εντός του αιγυπτιακού FIR.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Η Egyptair δημοσίευσε εν τω μεταξύ τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της: Πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό. Στην πτήση επέβαιναν επίσης τρία παιδιά, τα δύο από αυτά βρέφη.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Η πτήση  MS804 είχε απογειωθεί στις 11:09 τοπική ώρα (12:09 ώρα Ελλάδος) με 56 επιβάτες και 10μελες πλήρωμα.
Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.
Επρόκειτο να προσγειωθεί στην Αίγυπτο τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Στην περιοχή που χάθηκε το σήμα έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Πολύ πιθανό να υπήρχε βόμβα ή βομβιστής αυτοκτονίας

Οι πρώτες εικασίες του πρώην προέδρου του γαλλικού γραφείου διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (BEA) Jean - Paul Troadec για την πτήση της EgyptAir θέλουν να έγινε έκρηξη στο αεροπλάνο, σύμφωνα με τον Guardian.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροπλάνου της EgyptAir. Η προτεραιότητα είναι να αρχίσουμε την έρευνα και να βρούμε αν είναι δυνατόν τα συντρίμμια και τη θέση του.

Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις... υπάρχει ισχυρή πιθανότητα έκρηξης επί του αεροπλάνου από βόμβα ή βομβιστή αυτοκτονίας. Το ενδεχόμενο τεχνικού ατυχήματος ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές είναι επίσης δυνατό αλλά όχι πιθανό.

Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε επίσης αν πρόκειται για πύραυλο όπως και με την περίπτωση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014. Αν το πλήρωμα δεν έστελνε σήμα συναγερμού, αυτό έγινε επειδή ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Ένα πρόβλημα με τη μηχανή ή ένα τεχνικό λάθος δεν θα οδηγούσε σε ένα άμεσο ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση το πλήρωμα δεν αντέδρασε, κάτι που μας κάνει να πιστέψουμε ότι υπήρχε βόμβα".

Ολάντ: Το αεροπλάνο συνετρίβη
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι γαλλικές αρχές, το αεροπλάνο συνετρίβη αλλά δεν υπάρχει καμία υπόθεση για την αιτία που προκάλεσε την τραγωδία. «Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης και αιγυπτιακές αρχές, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, ότι έχει συντριβή. Έχει χαθεί» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δύσκολα θα βρεθούν επιζώντες
Το αεροσκάφος φαίνεται να έχει χαθεί. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα από τις έρευνες διάσωσης, συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.


"Βουτιά" θανάτου στα 15.000
Στις 3:37 το αεροσκάφος που βρισκόταν περίπου 10-15 μίλα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, σε ύψος 37.000 πραγματοποίησε στροφή και έπεσε στα 15.000 πόδια και χάθηκε στα 10.000 είπε ο Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα

Νότια της Καρπάθου συνετρίβη το αεροσκάφος της Egyptair

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο προχωράει ο Φρανσουά Ολάντ για το θέμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο του γάλλου προέδρου.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας αεροπορίας ανέφερε πως το αιγυπτιακό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα Radar δύο λεπτά μετά την έξοδό του από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το Reuters, οι έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέφεραν ότι μίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους όσο βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και εκείνος δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη προβλημάτων.

Σύμφωνα με δήλωση της αεροπορικής εταιρίας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του αυτόματου συστήματος εντοπισμού στις 4.26 τοπική ώρα, σχεδόν δύο ώρες μετά την εξαφάνιση του από τα ραντάρ.

Tην ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στο ΓΕΕΘΑ καθώς υπήρξε μαρτυρία καπετάνιου που λέει ότι είδε φλόγα στον αέρα 130 μίλια νότια της Καρπάθου.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των επιβαινόντων του αεροσκάφους της EgyptAir

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς των επιβαινόντων του αεροσκάφους της EgyptAir που θέλουν να μάθουν τι συνέβη τελικά με το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που αγνοείται από τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Οι πρώτες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Reuters αποτυπώνουν την αγωνία στα πρόσωπα των συγγενών των επιβαινόντων του Airbus Α320.



Συνετρίβη στη θάλασσα εκτιμούν οι Αιγύπτιοι

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα», δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό πολιτικό αεροσκάφος Α320, της EgyptAir με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται αιγυπτιακές αρχές, αναφέρει ότι το αεροσκάφος της Egyptair που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο, συνετρίβη στη Μεσόγειο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, βασιζόμενες στο γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και δεν φαίνεται να έχανε ύψος, ακόμα όμως είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα.,

Μαρτυρία καπετάνιου για το αιγυπτιακό αεροσκάφος: Είδα μία λάμψη στον αέρα

Αγωνία επικρατεί για τους 66 επιβάτες της πτήσης MS804 της Egyptair η οποία, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, λίγο πριν φτάσει στον τελικό της προορισμό, το Κάιρο.
Όπως μετέδωσε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, υπάρχει μια μαρτυρία από έναν καπετάνιο ο οποίος ανέφερε ότι είδε μια λάμψη στον αέρα στο σημείο που χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος.
Δείτε το βίντεο

Ένα παιδί και δύο βρέφη είναι ανάμεσα στους 56 επιβάτες του Airbus

Η Egyptair ανακοίνωσε ότι στην πτήση MS804 επέβαιναν 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο βρέφη. Επίσης, επέβαιναν 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της Egyptair και 7 άτομα προσωπικό, προσδιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 66.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320.

Ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης, ενώ το αεροσκάφος είναι κατασκευής του 2003, όπως αναφέρει η Egyptair.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης ένα C-130  βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.  Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Οι εθνικότητες των επιβατών 
Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 66 άνθρωποι, 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες ένα παιδί και δυο βρέφη. Όπως ανακοίνωσε η Egypt Air οι εθνικότητες των επιβαινόντων είναι:

15 Γάλλοι

30 Αιγύπτιοι

1 Βρετανός

1 Βέλγος

2 Ιρακινοί

1 Κουβεϊτιανός

1 Σαουδάραβας

1 Σουδανός

1 πολίτης από το Τσαντ

1 Πορτογάλος

1 Αλγερινός

1 Καναδός


Με καθυστέρηση 3 ωρών ενημέρωσε η Egyptair την εξαφάνιση του Airbus

Με καθυστέρηση 3 ωρών και μέσω tweet ενημέρωσε η Egyptair την εξαφάνιση του Airbus, πάνω από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά στο mega, η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε μετά από τρεις ολόκληρες ώρες τον πύργο ελέγχου.

Το Γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για 59 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα.
 madata.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης