Καθημερινά ανοικτό το Κάστρο της Άρτας στο κοινό


Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αποτελεί για την Άρτα το γεγονός ότι ο Κάστρο είναι πλέον ανοικτό όλο το χρόνο, αφού διαθέτει το δικό του φύλακα. 



Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, η εξέλιξη αυτή έρχεται ως δικαίωση των προσπαθειών που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει και δίνει τη δυνατότητα πλέον για ολόπλευρη αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου του Κάστρου, το οποίο για πάνω από 20 χρόνια παρέμενε κλειστό.

Η αρχή έγινε με την διοργάνωση από το Δήμο Αρταίων του «Παραμυθένιου Κάστρου» τα φετινά Χριστούγεννα, γεγονός που ανέδειξε πανελλαδικά το Κάστρο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του μετά και από το επιτυχημένο έργο συντήρησης που έκανε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας (μέσω ΕΣΠΑ) και αποτέλεσε εφαλτήριο για να δοθεί εν τέλει λύση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε και απασχολούσε κάθε Αρτινό πολίτη.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση «Ο Δήμος Αρταίων έχοντας ως γνώμονα την επαναλειτουργία του Κάστρου, που μαζί με το Γιοφύρι αποτελούν σύμβολα της πόλης μας, όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις, είτε γραπτές, είτε δια ζώσης στους κεντρικούς αρμόδιους φορείς υποστήριζε το αίτημα και την ανάγκη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας για τη στελέχωσή της με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να παραμένει το Κάστρο Ανοικτό, κάτι που αποτελούσε κοινό και πάγιο αίτημα των Αρτινών, καθώς και ομάδων πολιτών που είχαν συσταθεί για αυτό το σκοπό.

Ο Δήμος Αρταίων είχε ζητήσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμα τα μνημεία της περιοχής μας από τους πολίτες και να αποτελέσει η Άρτα πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστικής ανάπτυξης, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Αρταίων με το από 24 Δεκεμβρίου 2015 (αρ. πρωτ: 44770) έγγραφο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, είχε διαθέσει υπάλληλό του, που θα βρισκόταν στην είσοδο του Κάστρου, ωστόσο αναμενόταν η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «Πλέον, ο Δήμος Αρταίων θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση των χώρων του Κάστρου με την λειτουργία εντός αυτού του πρώην ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο, (όπως λειτουργούσε παλιά και αναφέρεται στο σχετικό Βασιλικό Διάταγμα του 1959 ), κάτι που έχει αποφασίσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με την αρ. 6/2016 Απόφασή του.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης