Πέντε τροφές που ''καίνε'' το λίπος


Πέντε τροφές «υπόσχονται» να γίνουν σύμμαχοι σου στην μάχη σου με τη ζυγαριά, βοηθώντας σε να αποκτήσεις αψεγάδιαστη σιλουέτα.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή μιας και μια ανάσα μας χωρίζει από το καλοκαίρι, να εντάξεις τις τροφές που ακολουθούν, στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να κάψεις το περιττό λίπος και να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου. 



1) Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και κατά την διάρκεια μιας δίαιτας, τρώγοντας την κατάλληλη ποσότητα, μας βοηθά να καίμε λίπος και παράλληλα να διατηρούμε την μυϊκή μας μάζα.

2) Grapefruit: Μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης και αναγκάζει το σώμα να μετατρέπει τις θερμίδες σε ενέργεια και όχι σε παχάκια.

3) Κανέλα: Λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ημερησίως, μειώνει το σάκχαρο του αίματος, τη χοληστερόλη και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων με διαβήτη.

4) Ζεστό κόκκινο πιπέρι: Tρώγοντας ένα μπολ με πικάντικο chilli, βοηθάει να χάνουμε λίπος. Ομελέτες με καυτερή κόκκινη πιπεριά είναι ένα καλό γεύμα που αποτρέπει τις λιγούρες
.
5) Μήλα: Μελέτη του Πανεπιστημίου της Βραζιλίας, απέδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν επί καθημερινής βάσης 2 τουλάχιστον μήλα έχασαν τέσσερα κιλά περισσότερα σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν μήλα. Το μήλο περιέχει πηκτίνη, βιταμίνη C, βήτα-καροτένιο, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

 Γαβριέλα Αγησιλάου
 mustonline.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ