Ηγουμενίτσα:Συνελήφθη 20χρονος Αιγύπτιος για διακίνηση αλλοδαπών

- Σκόπευε να διευκολύνει την προώθηση στο εξωτερικό έξι αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής

Έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σκόπευε να προωθήσει στο εξωτερικό έναντι αμοιβής, ένας αλλοδαπός, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 



Πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για το αδίκημα της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, χθες (17-05-2016) αργά το βράδυ, συνέλαβαν, έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, τον ανωτέρω δράστη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος Αιγύπτιος, φρόντισε για την μεταφορά των έξι υπηκόων Συρίας (ηλικίας 19, 22, 36, 41, 43 και 51 ετών), οδικώς από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει την μετάβασή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

 Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, κατείχαν και επέδειξαν, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας ενώ είχαν εφοδιαστεί και με ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• έξι ταυτότητες Ρουμανίας
• έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια
• δύο κινητά τηλέφωνα και
• εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ