Άρτα: Κυκλικός κόμβος στην πλατεία Ζέρβα


- Μετά το Πάσχα η δημοπράτηση 

Μπρος ολοταχώς βάζει ο Δήμος Αρταίων αμέσως μετά το Πάσχα για την μελέτη-κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, (Πλατεία Ζέρβα), μετά από την θετική ανταπόκριση του υπουργείου Υποδομών και την εξασφάλιση πίστωσης 500.000 ευρώ.



Πρόκειται για το μείζον ζήτημα που απασχολεί την Άρτα από την Άνοιξη του 2014, όταν επί της εθνικής οδού άρχισε να υλοποιείται έργο για την ασφαλή διέλευση της Εθνικής οδού από το αρμόδιο υπουργείο και οι μπάρες που τοποθετούνταν απέκλειαν την άμεση πρόσβαση σε οχήματα με κατεύθυνση από Αντίρριο προς Άρτα, με στροφή αριστερά προς την Άνω πόλη.

Η λύση όπως είχε από τις πρώτες ημέρες της Δημοτικής Αρχής επισημανθεί ήταν η κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου που θα έδινε στο ύψος αυτό την κίνηση με ασφάλεια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μετά το Πάσχα η δημοπράτηση 

Το έργο είναι χαρακτηρισμένο ως «Μελέτη- Κατασκευή» και ο Δήμος μπορεί αμέσως μετά το Πάσχα να προχωρήσει στην δημοπράτησή του, ξεκινώντας από την εκπόνηση της μελέτης και στην συνέχεια την κατασκευή.

Ερωτώμενος ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης για το χρονοδιάγραμμα, ως μια πρώτη εκτίμηση μέχρι την ολοκλήρωσή του είπε ότι «Ίσως ένα χρόνο περίπου να τον χρειαστούμε μέχρι να πούμε ότι το έργο είναι έτοιμο. Την διαδικασία εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε με ταχύτατους ρυθμούς, όμως εξαρτάται κι αυτό από πολλούς παράγοντες, εγκρίσεις, καθυστερήσεις ή εντάσεις κλπ. Πάντως αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινάμε»..

Εξυπηρετείται η Άνω πόλη 

Για την σημασία του έργου αυτού ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης ανέφερε «Με το έργο αυτό θα εξυπηρετείται η Άνω πόλη με τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Αθήνα και θα μπορούν να στρίβουν αριστερά, αλλά θα εξυπηρετήσουμε και την πρόσβαση με ασφάλεια στο παρκινγκ που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά διότι κι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα κι έχουμε κατά καιρούς τροχαία ατυχήματα.

Επιπρόσθετα θα καταργήσουμε έτσι και κάποια φανάρια κάτι που θέλουμε να κάνουμε και σε άλλες περιπτώσεις, διότι εξυπηρετούν καλύτερα. Το λέω διότι πέρα από αυτόν τον κυκλικό κόμβο εμείς ετοιμάζουμε μελέτη για έναν ακόμη στο ύψος του Δημαρχείου».

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης