Κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης στην Π.Ε. Άρτας


-Η συγκεκριμένη μονάδα, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και το Δήμο Ζηρού από την Π.Ε. Πρέβεζας

Στη συνεδρίαση της,η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης μεταξύ άλλων ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 1η πρόσκληση του προγράμματος INTERREG IPA II CROSS-BOTDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ALBANIA 2014-2020”.



Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατασκευή μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων αποβλήτων της Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, "Η συγκεκριμένη μονάδα, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και το Δήμο Ζηρού από την Π.Ε. Πρέβεζας, είναι σε προχωρημένο στάδιο διότι έχει εξευρεθεί ο χώρος εγκατάστασης της και επιπλέον έχουν προχωρήσει οι μελέτες αδειοδότησης και εφαρμογής.

Η εγκατάσταση θα έχει δυναμικότητα 4.200 tn/y, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή αύξηση των ποσοτήτων αυτών με σκοπό τη συνδιαχείριση λοιπών ρευμάτων αποβλήτων (γεωργικών, υπολείμματα από βιομηχανίες τροφίμων, κλπ.)".

Όπως πρόσθεσε η κ. Καλογιάννη, ανάλογες μελέτες εκπονούνται και για τις Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενώ η μονάδα κομποστοποίησης για την Π.Ε. Ιωαννίνων. είναι ενταγμένη στη μονάδα Α.Σ.Α..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ