Καχριμάνης: Αδικείται η Ήπειρος για το "πακέτο Γιούνκερ"


"Μεγάλο λάθος" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μην συμπεριλάβει στην πρόταση που κατέθεσε στην Ε.Ε. για χρηματοδότηση έργων από το "πακέτο Γιούνκερ" τις οδικές συνδέσεις Πρέβεζα- Ιόνια Οδός και Κοσμηρά (Ιόνια Οδός)- Κακαβιά.



Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε πως οι μελέτες των δύο οδικών αξόνων είναι ολοκληρωμένες και μάλιστα στο τμήμα της Πρέβεζας εκπονείται και η τελευταία γεωτεχνική μελέτη.

"Νομίζω- τόνισε- ότι είναι μεγάλο λάθος του Υπουργείου και των Υπηρεσιών του, που έπρεπε να δουν ότι κάποιοι δρόμοι παίζουν άλλο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και όσο οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων δεν το βλέπουν δεν θα γίνεται τίποτε. Δυστυχώς τα υπουργεία έχουν ωτοασπίδες σε ο, τι αφορά την Επαρχία".

Ο Περιφερειάρχης, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, υπογράμμισε ότι τα δύο έργα, είναι απόλυτα συμβατά με τις προϋποθέσεις που θέτει το "πακέτο Γιούνκερ" το οποίο απαιτεί ιδιωτική συμμετοχή καθώς και οι δύο δρόμοι φέρνουν έσοδα στον κύριο άξονα της Ιόνιας οδού.

Τέλος, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα με έργα που προτάθηκαν στο "πακέτο Γιούνκερ" σε επίπεδο μελετών: "Έβαλαν έργα καθ' υπόδειξη. Όταν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν μελέτες, τότε θα αναζητήσουν νέα ώριμα έργα και ίσως τότε να έχουμε κι εμείς τύχη", συμπλήρωσε.

epirusgate.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης