Έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος δέντρο


Ένας 42χρονος άνδρας από την Ινδονησία, γνωστός και ως «άνθρωπος - δέντρο» εξαιτίας μίας σπάνιας ασθένειας που είχε ως αποτέλεσμα τα άκρα του να αναπτύσσονται σαν κλαδιά δέντρου, έφυγε από τη ζωή. (Φώτο)




Ο άτυχος άνδρας έπασχε από την ασθένεια "ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία". Η σοβαρότητα και η σπανιότητα της ασθένειας του τον έκανε διάσημο μέσα από ντοκιμαντέρ.

Το 2008, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που τον ανακούφισε από τα συμπτώματα της ασθένειας, επιτρέποντας του να κάνει κάποιες βασικές κινήσεις. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον γιατρό του «πλέον είχε παραδοθεί στην ασθένεια του. Του ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί τόσο την ασθένεια όσο και τις προσβολές που δέχονταν όλα αυτά τα χρόνια».

"Μάχη" και παράδοση...

Ένας από τους γιατρούς δήλωσε: "Είχε παραδοθεί στην ασθένεια. Πρέπει να ήταν πολύ σκληρός για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προσβολές που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια".

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube

Σύμφωνα με την αδελφή του, δεν μπορούσε να τραφεί χωρίς βοήθεια, ενώ αδυνατούσε ακόμη και να περπατήσει, αφού ένιωθε εξαιρετικά αδύναμος. Πρόσθεσε μάλιστα πως παρέμεινε απομακρυσμένος από την οικογένειά του μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, ωστόσο σύμφωνα με τους θεραπευτές του, ποτέ δεν έχασε την ελπίδα πως μία μέρα θα κατάφερνε να γιατρευτεί.

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube

"Ο Dede ήθελε να επιστρέψει δυνατός, παρά την ασθένειά του", δήλωσε μια νοσοκόμα του και πρόσθεσε: "Πάλευε με την ασθένεια, παρόλο που πολλοί τον χαρακτήριζαν καταραμένο. Βαριόταν να είναι συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και συχνά κάπνιζε για να περνάει την ώρα του. Ήθελε να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, όταν ήταν ξυλουργός και να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση".

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube

Η ασθένεια ήταν τόσο επιθετική που τα χέρια και τα πόδια του ήταν καλυμμένα με κονδυλώματα που ζύγιζαν σχεδόν 6 κιλά (!) και αλλιώς ονομάζονταν "δερματικά κέρατα".

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube

Η επί μία δεκαετία σύζυγός του μάλιστα τον εγκατέλειψε, αφού εκείνος δεν μπορούσε να συντηρήσει τόσο εκείνη, όσο και τα δυο παιδιά τους.

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube

Το 2008 υπεβλήθη σε χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα βάρους 6 κιλών κονδυλώματα, με αποτέλεσμα να μπορεί για ένα διάστημα να απολαμβάνει στιγμές της καθημερινότητας, όπως το να φοράει παντόφλες, ή το να παίζει sudoku.

Φωτό: YouTube 
Φωτό: YouTube
Ωστόσο, τα κονδυλώματα επέστρεψαν κι έκαναν επιτακτική την ανάγκη χειρουργείου δύο φορές το χρόνο...


Πηγή: Daily Mail

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ