Στη ΜΕΘ του Γ.Ν.Άρτας δυο ύποπτα περιστατικά


- Προσοχή συνιστά ο Διευθυντής Χριστόδουλος Ναθαναήλ 

Στην χρονική στιγμή της έξαρσης της γρίπης βρίσκεται πλέον και η Άρτα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, Διευθυντή Μονάδος Εντατικής Θεραπείας, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, εντατικολόγο Χριστόδουλο Ναθαναήλ να επισημαίνει: 



«Μέχρι σήμερα ο νομός τα πήγε σχετικά καλά», όμως να επιζητείται μια αυξημένη ετοιμότητα, καθόσον ο ίδιος τονίζει: «Όλα δείχνουν πως η Άρτα μέσα στο Φεβρουάριο και μέχρι την έξοδο του μήνα θα βρίσκεται στην έξαρση του ιού».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ, «Εμείς μέχρι στιγμής ως νομός και ως νοσοκομείο τα πήγαμε σχετικά καλά. Δηλαδή σε σχέση με άλλους νομούς και άλλα νοσοκομεία τα κρούσματα στην Άρτα ήταν πολύ λιγότερα και δεν υπήρχε αυτή η έξαρση που αναφέρεται ότι υπάρχει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Βέβαια αυτά ήταν μέχρι τώρα. Περάσαμε πολύ καλά τον Γενάρη. Ο Φλεβάρης όμως δίνει διαφορετική εικόνα. Δηλαδή εμάς, τώρα φαίνεται να μας χτυπάει... Θεωρούμε ότι τις επόμενες 15 με 20 ημέρες θα υπάρχει έξαρση στην περιοχή και με προοπτική μετά το τέλος του Φεβρουαρίου να αρχίσει να πέφτει αυτό το κύμα», είπε ο κ. Ναθαναήλ και πρόσθεσε αναφορικά με την κατάσταση συνολικά για τη χώρα:

«Συγκριτικά με πέρυσι η κατάσταση είναι χειρότερη. Δεν εννοώ για εμάς στην Άρτα μιλάω συνολικά για όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων), στους 44 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον ιό της γρίπης, ενώ νοσηλεύονται περίπου 103 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». «Ο αριθμός των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή περίπου όσος και πέρυσι όμως έχουμε ακόμη μπροστά μας την έξαρση...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ναθαναήλ και ως Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για το Νοσοκομείο Άρτας επεσήμανε: «Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε δυο περιστατικά τα οποία είναι ύποπτα.

Όταν λέμε ύποπτα, εννοούμε ότι έχουν τη γρίπη απλώς επειδή είχε περάσει ένα χρονικό διάστημα ικανό και είχαν πάρει και την αντιϊκή αγωγή -ενώ έχουμε το αποτέλεσμα αρνητικό για τον Η1Ν1- η συμπτωματολογία δείχνει ότι είχαν γρίπη αυτοί οι άνθρωποι και νοσηλεύονται και οι δυο σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ