Ημερίδα: Το παιδί αντιμέτωπο με τη βία στο σχολείο


- Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισής του 

Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Διώνη, το 3ο Γυμνάσιο Άρτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε και πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τίτλο «ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑ ΠΟΥ… ΠΕΙΡΑΖΕΙ». 



Μετά την εισαγωγή που έγινε από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα ΚΑΤΙΑ ΤΣΙΤΣΙΚΑ, ακλούθησε η ομιλία της πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,κας ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑ, με θέμα «Τα λάθη που κάνουμε σαν γονείς», δεδομένου ότι ο γονιός είναι αυτός που στέλνει τόσοτο παιδί-θύτη όσο και το παιδί-θύμα στο σχολείο.


Οι καθηγήτριες κα ΖΑΝΕΤ ΜΑΛΛΙΟΥ, κα ΑΓΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ και κα ΝΤΙΑΝΑ ΠΑΠΠΑ παρουσίασαν αναλυτικά στους μαθητές και στους γονείς που παρακολούθησαν την ημερίδα τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός, τις μορφές του, τους λόγους που τον προκαλούν, τον ρόλο των τρίτων προσώπων που είναι παρόντα στο συμβάν, καθώς και το δίκτυο πρόληψης που υπάρχει για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
Το ψυχολογικό προφίλ του θύματος αναλύθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια κα ΒΑΣΩ ΣΙΑΦΑΚΑ του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και εξηγήθηκε με απλά λόγια στους μαθητές η ψυχολογική διάσταση του θέματος.

Η γραμματέας του Συλλόγου, κα ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΟΡΜΠΑ, ανέλυσε τις νομικές συνέπειες του θέματος και τέλος η ημερίδα έκλεισε με την άποψη των μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό από τη μαθήτρια της Γ’ Γυμνάσιου, ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης