Ο Β. Τσίρκας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών


Σημαντική παρέμβαση πραγματοποίησε η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, στα πλαίσια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».



Πρόκειται για παρέμβαση που δίνει λύση στο σημαντικό ζήτημα που είχε προκύψει σχετικά με την παράταση προθεσμίας και διόρθωσης των κτηματολογικών εγγραφών και αποτελεί συνέχεια της σχετικής ερώτησης και τροπολογίας που είχε καταθέσει ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ως άνω τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των κτηματολογικών εγγραφών.

Ειδικότερα, για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν τη δημοσίευση και έναρξη ισχύος του ν. 3481/2006 (Α΄ 162), η ενιαία προθεσμία είναι πλέον δεκατεσσάρων (14) ετών.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται στο νέο νομικό καθεστώς υπολογισμού της ενιαίας προθεσμίας όλοι οι δικαιούχοι αρχικών εγγραφών, ακόμα και στις περιοχές για τις οποίες συνέτρεξαν μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών υπό το προηγούμενο καθεστώς.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τα ακίνητα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και ακίνητα δημοσίου στην περιφερειακή ενότητα Άρτας.

 Στην ερώτηση αναφέρεται, ότι η καταγραφή, καθώς και η προστασία και η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας απασχολεί διάφορους φορείς με διαφορετικές αρμοδιότητες. Ο τρόπος όμως με τον οποίο επιδιώχθηκε η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας τις προηγούμενες δεκαετίες παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η Άρτα είναι μια περιφέρεια που διαθέτει ακίνητα του δημοσίου, αλλά ο αριθμός αυτών δεν είναι συγκεκριμένος, σε μια εποχή μάλιστα που η ανασυγκρότηση της χώρας συνδέεται άρρηκτα με τη σωστή λειτουργία και διαχείριση των κτηρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής Άρτας, στην ερώτησή του αναφέρεται στα ακίνητα που μισθώνει ή εκμισθώνει το Δημόσιο στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

 Πιο συγκεκριμένα ζητάει να χορηγηθούν από τον αρμόδιο Υπουργό αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και τα στοιχεία των μισθωτηρίων συμβολαίων ακινήτων που μισθώνει το Δημόσιο από φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Επιπλέον ζητούνται τα στοιχεία των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου που είναι ανεκμετάλλευτα, καθώς και το ύψος του μισθώματος και η ημερομηνία λήξης της σύμβασης μίσθωσης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου που εκμισθώνονται από το Δημόσιο σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ