Αναμένεται η απόφαση για τα οικόπεδα Άρτας - Πρέβεζας


Κορυφώνονται οι διεργασίες γύρω από τα φλέγοντα ενεργειακά ζητήματα και τo επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση επι των προσφορών που έχουν κατατεθεί για τα χερσαία οικόπεδα υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ Πελοπόννησο και Αρτα - Πρέβεζα). 



Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, από το βήμα του συνεδρίου "Athens Energy Forum 2016", ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί οι προσφορές στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης στις θαλάσσιες περιοχές.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια για την ενίσχυση των ενεργειακών διασυνδέσεων στους τομείς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και την πολλαπλότητα των πηγών και οδών εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιτάχυνση του αγωγού ΤΑΡ, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου καθώς και στις ενεργειακές διασυνδέσεις με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ