Ο Δήμος Αρταίων υλοποιεί με προγραμματική σύμβαση 4 έργα στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη


Επίσκεψη σε τέσσερα έργα, από κοινοτικούς πόρους, που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων έκανε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια. 

Πρόκειται για έργα στα όρια του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη τα οποία εκτελούνται μετά από προγραμματική σύμβαση που υπήρχε. Τα έργα αυτά υλοποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων.  (Φώτο)



Συγκεκριμένα, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Βελετζικό –Σκουληκαριά, που ανήκει μεν στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά υλοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 4.850.000 ευρώ (ΕΣΠΑ). Πρόκειται για έργο με ιδιαίτερες τεχνικές παρεμβάσεις, λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής.

Το συνολικό μήκος του δρόμου  είναι 6.762,02 μέτρα και εκτός από την εξυπηρέτηση των δυο χωριών, συνενώνονται η Επαρχιακή οδός Άρτας-Αστροχωρίου με την Επαρχιακή οδό Κομπότι-Εμπεσσός και με την οδό Άρτας-Σκουληκαριάς.

Ένα ακόμη έργο που υλοποιείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων είναι η ανάπλαση – βιοκλιματική παρέμβαση κέντρου του οικισμού Άνω Καλεντίνης, προϋπολογισμού 993.932,47 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013). Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Άνω Καλεντίνης.

Η επέμβαση γίνεται στον κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, καθώς και στην κεντρική πλατεία του οικισμού. Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν: πλακοστρώσεις, ρυθμίσεις για ΑΜΕΑ, διαγραμμίσεις, φυτεύσεις, τοποθέτηση φωτιστικών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού κ.α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αρταίων επισκέφθηκε και το έργο «Διαμόρφωση –πεζοδρόμηση οδών περιμετρικά Δημαρχείου και Διαμόρφωση πλατείας Δημαρχείου» στον οικισμό Παναγιάς Διασέλλου, που επίσης υλοποιείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 499.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» («Αλέξανδρος Μπαλτατζής»).

Γίνονται παρεμβάσεις για την κατασκευή ενός δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά του πρώην Δημαρχείου καθώς και για την διαμόρφωση της πλατείας μπροστά από το πρώην Δημαρχείου.

Παράλληλα, διευθετείται η κυκλοφορία περιμετρικά του δημαρχιακού κτιρίου μέσω της πεζοδρόμησης και της δημιουργίας λωρίδας ήπιας κυκλοφορίας.

Τέλος, επίσκεψη έγινε στα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης της βρύσης Χελώνας στο Τ.Δ. Κλειδίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 207.000 ευρώ, από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013». Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πρόσβαση μέσω ειδικής ράμπας για ΑΜΕΑ στο επίπεδο της βρύσης, δημιουργία μικρού θεάτρου τριών διαζωμάτων, περίφραξη με μεταλλικά κιγκλιδώματα περιμετρικά της έκτασης, ηλεκτροφωτισμός και εργασίες αντικατάστασης πέτρας στην υφιστάμενη βρύση.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης