Μειώθηκε στα 150 ευρώ το πρόστιμο


Θετική έκβαση είχε η παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσε (08/12/2015) προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού για υδροληψία από γεωτρήσεις. 



Μετά την ως άνω ερώτηση – παρέμβαση, ανακοινώθηκε ήδη από τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα εκδοθεί άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τροποποιηθεί το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου για την εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος μετά από την 01-01-2016. 

Ειδικότερα, μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας μειώνεται το προβλεπόμενο από την προηγούμενη ΚΥΑ πρόστιμο των 1000-2000 ευρώ, στο ποσό των 150 ευρώ.

 Σημειώνεται ότι η μείωση του προστίμου κρίθηκε αναγκαία, καθώς παρά το γεγονός ότι η υποβολή των αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά, η παρούσα οικονομική συγκυρία επιβάλει την οικονομική ελάφρυνση των χρηστών ύδατος.

Είναι κατανοητό ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα που είχε προκύψει για τους χρήστες ύδατος και θεωρείται επιβεβλημένο οι αρμόδιες αρχές να προβούν στην έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τη σχετική διαδικασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ