Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό SU-24


Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το έδαφος και δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, λένε οι Ρώσοι - «Προειδοποιήθηκε πριν καταρριφθεί», λέει τούρκος αξιωματούχος - Ένας από τους πιλότους, που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν με αλεξίπτωτο, συνελήφθη από τους Τούρκους (BINTEO)
 


 Πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και δηλώνει πως καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από τουρκικά F-16, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Επίσης οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως το μαχητικό δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.




Το αεροσκάφος φαίνεται να γίνεται μια πύρινη «σφαίρα» και να χάνει ύψος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ συντρίβεται στην κορυφή ενός λόφου, στο έδαφος της Συρίας, με μαύρους καπνούς να υψώνονται αμέσως μετά. Οι δύο πιλότοι, σύμφωνα με το CNN Turk, πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους:



Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.



Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.



 protothema.gr/
 />

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ