Γκόλια, ο "κακός δαίμονας" για την Αναγέννηση Άρτας


Η Γρηγορία Γκόλια άφησε εποχή στο γυναικείο χ/μ της Ελλάδας. Ξεκίνησε το χάντμπολ στη Γ.Ε. Βέροιας το 1989, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 πρωταθλήματα νεανίδων. 

Μετά αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Άρτας, κατακτώντας άλλα 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Το 2002 έκανε το μεγάλο βήμα και παίρνοντας μεταγραφή για την Γερμανική Όλντερμπουργκ, όπου έμεινε 3 χρόνια. 




Κατόπιν επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Αθηναϊκό στον οποίο έμεινε μόλις έναν χρόνο, αφού η ομάδα διαλύθηκε. Τη διετία 2006-2008 αγωνίστηκε στην Ορμή, με την οποία κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας το 2007.

Υπήρξε διεθνής με την εθνική Ελλάδας από το 1990 έως το 2006, οπότε ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Η Γκόλια, στη συνέχεια ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008, όπου συμφώνησε και για την επόμενη σεζόν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όπως είχε τονίσει στο PAOK24 ο έφορος του γυναικείου τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης «για εμάς ήταν αυτονόητη η ανανέωση της συνεργασίας. Θεωρώ τη Γρηγορία ως την κορυφαία Ελληνίδα προπονήτρια, είναι γαλουχημένη με τις αξίες του συλλόγου και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά της η Γρηγορία Γκόλια τόνισε ότι «δεν σκέφτηκα κάποιο άλλο ενδεχόμενο. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ καθημερινά δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσπαθεί τα μέγιστα και μπορώ να πω ότι κάθε χρονιά στον ΠΑΟΚ είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε επίπεδο συνθηκών. Προσπαθούμε να κάνουμε σταθερά βήματα, με όπλο την σκληρή δουλειά».

Ως προπονήτρια του ΠΑΟΚ σήμερα, για 8η χρονιά, η Γκόλια έχει καταφέρει τουλάχιστον να είναι στην επικαιρότητα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών με αφορμή και τις επιτυχίες της και στην Άρτα τα τελευταία χρόνια.

Όπως είναι στους περισσότερους γνωστό, η Γκόλια ως αθλήτρια του χ/μ για πολλά χρόνια αγωνίζονταν με επιτυχία στην Αναγέννηση Άρτας, την εποχή όπου η ασπρόμαυρη ομάδα κυριαρχούσε στην Ελλάδα, αλλά και εντυπωσίαζε στην Ευρώπη, στα τέλη της δεκαετίας του 90, αρχές της δεκαετίας του 2000.


Η Γκόλια, ως προπονήτρια, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο "κακός δαίμονας' για την Αναγέννηση, αφού καταφέρνει πάντα να τις στερεί νίκες, ή τίτλους στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας,

Τελευταία επιτυχία της, ως προπονήτρια και αρχιτέκτονας της ομάδας του ΠΑΟΚ, ήταν αυτή του προηγούμενου Σαββάτου, όπου η ομάδα της νίκησε για ακόμη μία φορά την Αναγέννηση, στην έδρα της με σκορ 26-20, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως ο "κακός δαίμονας της ντόπιας ασπρόμαυρης ομάδας.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκε στη Βέροια στις 22 Μαρτίου 1974. Ξεκίνησε το χάντμπολ στις Γ.Ε. Βέροιας το 1989, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 πρωταθλήματα νεανίδων. 

Μετά αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Άρτας, κατακτώντας άλλα 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. 

Το 2002 κάνει το μεγάλο βήμα και πέρνει μεταγραφή για την Γερμανική Όλντερμπουργκ, όπου έμεινε 3 χρόνια. 

Κατόπιν επέστρεψε στον Αθηναϊκό, στον οποίο έμεινε μόλις έναν χρόνο, αφού η ομάδα διαλύθηκε και το 2006 βρίσκεται στην Ορμή, με την οποία κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας το 2007.

Ήταν διεθνής με την εθνική Ελλάδας από το 1990 έως το 2006, οπότε ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Θεωρείτε ως η πιο πετυχημένη χαντμπολίστρια όλων των εποχών. Η Γρηγορία Γκόλια στην αθλητική της καριέρα συνολικά κατέκτησε 23 τίτλους.

 * Όλες οι φώτο της ανάρτησης είναι από την Κορωνησία Άρτας




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης