Ξόδεψε 6 χρόνια για τη φωτογραφία της ζωής του!


- Τράβηξε πάνω από 720.000 λήψεις

Για τον 46χρονο φωτογράφο Alan McFadyen η φωτογραφία που ελήφθη στη Σκωτία είναι η λήψη της ζωής του καθώς για να την τραβήξει έπρεπε να περιμένει έξι ολόκληρα χρόνια! (Δείτε τις εικόνες)




Η φωτογραφία δείχνει το πουλί αλκυόνη σε μια άψογη βουτιά την στιγμή που μπαίνει μέσα στη λίμνη. Όλα ξεκίνησαν πριν 40 περίπου χρόνια όταν ο παππούς του Alan τον είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο για να του γνωρίσει το συγκεκριμένο είδος πουλιού κατά την περίοδο της ωοτοκίας.

Όταν ο Alan ασχολήθηκε με τη φωτογραφία είχε πάντα σαν όνειρο να πάει στο σημείο που του έμαθε ο παππούς του και να βγάλει το συγκεκριμένο πουλί μια τέλεια φωτογραφία.

Τα τελευταία έξι χρόνια επισκεπτόταν συνέχεια την περιοχή και έβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες, πάνω από 720.000 μέχρι να τραβήξει την συγκεκριμένη που δείχνει το ράμφος του πουλιού να ακουμπάει το νερό της λίμνης σε μια τέλεια αρμονία.

«Η φωτογραφία χρειαζόταν μια τέλεια βουτιά για να ληφθεί. Δεν απαιτούσε μόνο από εμένα να είμαι στο σωστό μέρος τη χωστή χρονική στιγμή αλλά και το πουλί να μπει κατακόρυφα στο νερό και να κάνει την τέλεια βουτιά. Και συνέβη μετά από έξι χρόνια προσπαθειών», αποκαλύπτει ο φωτογράφος.

Ο Alan πέρασε πάνω από 4.200 ώρες στη λίμνη παρατηρώντας τα πουλιά και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Μέσα στα έξι χρόνια επισκεπτόταν τη λίμνη τουλάχιστον 100 φορές το χρόνο και δεν έχανε την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να κάνει την τέλεια λήψη.

Μιλώντας για τις ατελείωτες ώρες προσπάθειας ο Alan λέει πώς τώρα βλέπει τις χιλιάδες λήψεις που έχει κάνει και σκέφτεται ότι πράγματι έκανε πολύ κόπο γι’ αυτή τη μοναδική φωτογραφία. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν αυτό το πλάνο.

Οι αλκυόνες βουτάνε τόσο γρήγορα σαν σφαίρες ώστε για να τραβήξει κανείς μια τέτοια φωτογραφία θέλει πολλή τύχη και πολλή υπομονή.

Νιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό που έκανα και μακάρι ο παππούς μου που έχει πεθάνει να την βλέπει από εκεί που είναι και να χαίρεται για μένα» λέει ο φωτογράφος.

poulia1 poulia3 poulia4 poulia5
poulia6

Η φωτογραφία της ζωής του είναι αυτή…
poulia7

 newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης