Αποχώρησε από το πρωτάθλημα η ΟΡΜΗ Πάτρας !!


Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας χ/μ γυναικών, η διοίκηση της "Ορμής", έβγαλε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση η ομάδα της Πάτρας στη 2η αγωνιστική θα αγωνίζονταν με την Αναγέννηση Άρτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πατρινού συλλόγου:

«Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, η ομάδα μας, η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό γυναικείο handball την τελευταία δεκαετία, αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας από το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και Κύπελλο Ελλάδος.

Η ομάδα μας θα συμμετάσχει με τις νεάνιδες και τις κορασίδες στο EHF Cup στις 17&18 Οκτωβρίου στο Νις της Σερβίας.

Είναι μια σκληρή απόφαση, που έπρεπε να παρθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει μία ομάδα πορεία πρωταθλητισμού επί δεκαπέντε (15) χρόνια, στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά σε μεταγραφές Ελληνίδων και ξένων παικτριών. Το συγκεκριμένο «μοντέλο» είναι αδύνατο να συνεχιστεί.

Οσο γοητευτικό και συναρπαστικό είναι το ταξίδι του πρωταθλητισμού, δεν παύει να είναι απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο.

Οι οικονομικές συνθήκες, αλλά και οι γενικότερες αλλαγές που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να παρθεί αυτή η απόφαση. Κρίναμε, ότι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, να ανασυνταχθούμε οργανωτικά και να προσπαθήσουμε να στηριχθούμε αγωνιστικά στις δικές μας δυνάμεις.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στην ομάδα μας σαράντα (40) περίπου νεαρές αθλήτριες 13-18 ετών που μας έχουν δείξει ότι σε βάθος τριετίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αμιγώς πατρινή ομάδα.

Η εποχή είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο επιχείρημα, για μία ανασύνταξη. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η απόφαση θα μας δικαιώσει.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτή η σπουδαία για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα. Περισσότερο από όλους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατό (100) και πλέον χορηγούς και υποστηρικτές μας, οι οποίοι είναι δίπλα μας από το 2000...."


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης