Μουσικό Σχολείο Άρτας: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Η 5η Οκτωβρίου 2015 για το σχολικό έτος 2015-16 ορίστηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». (Φώτο)



 Ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας σχεδίασαν και υλοποίησαν δραστηριότητες με στόχο την βιωματική, μέσω αθλητικών δράσεων και εκδηλώσεων, προσέγγιση των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα ,όπως την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι».

Για αυτό το σκοπό φιλοξένησαν με χαρά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας και του ΕΕΕΕΚ Άρτας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), συνεργάστηκαν και αθλήθηκαν μαζί τους.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω αθλητικές –πολιτιστικές δραστηριότητες:


1. Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη της Άρτας. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν 57 μαθητές, 3 καθηγητές του σχολείου, ο κ. Περικλής Ζώτος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και ο κ. Παληοσπύρος Κων/νος, μέλος του ΠΟΑ. Πολύτιμοι αρωγοί της δραστηριότητας ήταν ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας και η Διεύθυνση Τροχαίας Άρτας, τους οποίους ευχαριστούμε.

2. Σχηματισμός με ρυθμικό βηματισμό και μουσική συνοδεία τυμπανιστή από μαθητές και των τριών σχολείων των πέντε ολυμπιακών κύκλων, οι οποίοι απεικονίζονται στη σημαία των ολυμπιακών αγώνων και αποτελούν σύμβολο ενότητας αθλητών και λαών.


3. Απόδοση από τη χορωδία του σχολείου του Ολυμπιόνικου του Πίνδαρου και του Ολυμπιακού Ύμνου, που συντέθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 από τον Σπύρο Σαμάρα, σε ποίηση του Κωστή Παλαμά .

4. Αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ μεταξύ ομάδων του σχολείου με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων.

5. Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων των τριών σχολείων στο στάδιο της Φιλοθέης.

6. Σκυταλοδρομίες με κορίνες και μπάλες με μικτές ομάδες μαθητών και των τριών σχολείων, όπου κυριάρχησαν η θέληση, η επιμονή, η αγωνιστικότητα και ο σεβασμός.

Ευχαριστούμε τον κ. Περικλή Ζώτο, πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και τον κ. Παληοσπύρο Κων/νο, μέλος, τη Δ/νση Τροχαίας Άρτας για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας,τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ κ.Μιχάλη Βλάχο, τον διευθυντή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας κ.Χρήστο Ζαρκάδα και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που συνόδευσαν τους μαθητές, το διευθυντή του ΕΕΕΕΚ κ.Γιώργο Τζιόκα και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ, την εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ.Ειρήνη Κέντρου, υπεύθυνη της χορωδίας του σχολείου, τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Χρήστο Παππά που οργάνωσε την ποδηλατοδρομία, την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ.Λίντα Σιώκου που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τις δράσεις της ημέρας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Μουσικού σχολείου Άρτας, τους μαθητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Άρτας για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ