Αχαΐα: Εκτέλεσε και πέταξε τον θείο του...


Άγριο έγκλημα

Του είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι, τον εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι και του πήρε τη σύνταξη για να φανεί σαν ληστεία, ενώ στην συνέχεια έσυρε το πτώμα του και τον πέταξε από μία χαράδρα κοντά στην πλατεία του χωριού.



Ένα άγριο έγκλημα εξιχνιάστηκε σήμερα από την Ασφάλεια Πατρών στην Δροσιά Αχαΐας. Το θύμα ήταν ένας 69χρονος συνταξιούχος κτηνοτρόφος ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ με μία σφαίρα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και η σορός του εντοπίστηκε πεταμένη μέσα σε μία χαράδρα.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως δράστης ήταν ο ίδιος του ο ανιψιός, ένας 46χρονος επίσης κτηνοτρόφος, που είναι ο γιος του ίδιου του, του αδερφού, ο οποίος μάλιστα σκηνοθέτησε το έγκλημα έτσι ώστε να φαίνεται για ληστεία.

Ο 69χρονος και οι γιοι του είχαν για τουλάχιστον 10 χρόνια πάψει να μιλάνε με την οικογένεια του αδερφού του και τον ξάδερφό τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συχνές προστριβές για κληρονομικά ζητήματα, χωράφια κλπ. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών ήταν μονίμως ψυχρές και τεταμένες, ενώ δεν φαίνεται να δόθηκε κάποια νέα αφορμή για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο 46χρονος.

Αντιθέτως, φαίνεται να το σκέφτηκε αρκετά και να το σχεδίασε… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο δράστης διάλεξε την χθεσινή ημέρα για να σκοτώσει τον θείο του ώστε να φανεί το έγκλημα ως ληστεία. Ο 69χρονος όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι του χωριού μετέβη χθες το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού για να πάρει την σύνταξή του από τον ταχυδρόμο.

Στη συνέχεια, έκατσε στο καφενείο του χωριού με μία παρέα συγχωριανών του και προς το απόγευμα πήρε περπατώντας τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. Σχεδόν έξω από το σπίτι του, του είχε στήσει καρτέρι ο ανιψιός του, ο οποίος πετάχτηκε μπροστά του και κυριολεκτικά τον εκτέλεσε, πυροβολώντας τον μία φορά στο κεφάλι με μία κυνηγετική καραμπίνα.

Αμέσως μετά, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την κάλυψη που του παρείχαν δέντρα και θάμνοι, έσυρε το πτώμα του ηλικιωμένου μέχρι ένα στενό δασικό μονοπάτι που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού και τον πέταξε από μία χαράδρα, αφού πρώτα του πήρε την σύνταξη από τις τσέπες, ώστε όταν θα βρισκόταν το πτώμα του να πίστευαν όλοι πως πρόκειται για ληστεία.

Καθώς περνούσαν οι ώρες η οικογένεια του θύματος ανησύχησε για την απουσία του και ενημέρωσε τις Αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του. Αργότερα το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιες κηλίδες αίματος σε μία πέτρα κοντά στην πλατεία του χωριού και ακολουθώντας τις κηλίδες από αίμα, έφτασαν στην χαράδρα που είχε λίγες ώρες πριν πετάξει το πτώμα ο 46χρονος δράστης.

Παρότι ανακάλυψαν οι Αρχές ότι έλειπε η σύνταξη του θύματος, που σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγχωριανών του, την είχε παραλάβει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν πως είχαν να κάνουν με ληστεία και άρχισαν να ρωτούν με ποιους τυχόν είχε προηγούμενα το θύμα στο χωριό τους.

Εξαιτίας του ότι είναι μικρή κοινωνία, λίγο έως πολύ, όλοι γνώριζαν τις κακές σχέσεις που είχαν οι δύο οικογένειες μεταξύ τους και αφού εντόπισαν τον ανιψιό του τον οδήγησαν στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Στην κατοχή του βρέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε στην δολοφονία και το οποίο το κατείχε παράνομα, ενώ λίγο αργότερα και κατά την ανάκριση, ο δράστης «έσπασε» και ομολόγησε με κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια την πράξη του…

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δράστης και θύμα, που ήταν και οι δύο οικογενειάρχες, είχαν απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές για προστριβές. Ο δράστης με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πατρών.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης