Άρτα: Τα καρτέλ κάνουν πάρτι με τις τιμές στα ακτινίδια


- Ξεσηκώθηκαν οι ακτινιδοπαραγωγοί για τις καταγγελίες περί μολύνσεων 
- Οργανωμένη προσπάθεια μείωσης των τιμών στα ακτινίδια

Ζητούνε να σπάσουν τα καρτέλ και η προσπάθεια -όπως υποστηρίζουν ακτινιδοπαραγωγοί- ότι γίνεται για συμπίεση των τιμών των ακτινιδίων στην διάρκεια της φετινής διακίνησης και εμπορίας,... 



...ζήτησε αντιπροσωπεία ακτινιδοπαραγωγών με την παρουσία και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας που χθες το πρωί συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.

Αναλυτικότερα χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί αντιπροσωπεία ακτινιδοπαραγωγών επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Άρτας όπου είχε συνάντηση τόσο με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημ. Βάσσο όσο όμως και με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου και είχε για αρκετή ώρα «εποικοδομητική», όπως δήλωσε, συζήτηση.

Οι ακτινιδοπαραγωγοί, επισήμαναν ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια ντόπιων εμπόρων αλλά και εμπόρων άλλων περιοχών της χώρας για να αγοράσουν οι ίδιοι σε μειωμένες τιμές των ακτινιδίων, κάτι που όπως τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας, Δημήτρης Ξυλογιάννης, περνάει μέσα και από τα εμπόδια που επιδιώκουν να θέσουν στους Ιταλούς εμπόρους εξαγωγείς, οι οποίοι λειτούργησαν από πέρυσι αποτρεπτικά στην μείωση των τιμών, όταν ήρθαν και αγόρασαν απευθείας το προϊόν από τους παραγωγούς του νομού με μεγαλύτερες τιμές.

«Δεν τα κατάφερνα πέρυσι ντόπιοι έμποροι και άλλοι έμποροι ανά την Ελλάδα να μειώσουν και να κρατήσουν τις τιμές των ακτινιδίων σε εξευτελιστικό επίπεδο γιατί βρέθηκαν οι Ιταλοί που πλήρωναν το προϊόν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα μείωσης της παραγωγής τους από τη βακτηρίωση.

Το επιχειρούν όμως φέτος πιο οργανωμένα όπως φαίνεται και άρχισαν ψευδώς να διαδίδουν ότι υπάρχει πρόβλημα από τη μετακίνηση των μέσων συσκευασίας, δηλαδή τα μπινς που δεν είναι τίποτε άλλο από τα γνωστά τελάρα, ισχυριζόμενοι ότι με αυτά οι Ιταλοί θα φέρουν τη μόλυνση της βακτηρίωσης στην Άρτα.

Το κάνουν για να αποτρέψουν τους Ιταλούς εμπόρους και επιδιώκουν να τους πουλήσουν εκείνοι με 33 λεπτά το κιλό ακτινίδια. Δηλαδή τι θα δώσουν στον Αρτινό παραγωγό; Αυτόματα σημαίνει ότι θέλουν να μειώσουν τις τιμές στο εξευτελιστικό επίπεδο των 20 και 25 λεπτών το κιλό».

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης