Ολάντ: Τώρα πρέπει να δούμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


ΚΟΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 

Την άποψη ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων θα πρέπει να προσανατολιστούν πλέον στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, εξέφρασε μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ 



Η ευρωζώνη ξεπέρασε τις δυσκολίες στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και τώρα «αυτό που θα ήθελα τώρα να δω είναι να αρχίσει μια συζήτηση για την εξυπηρέτηση του χρέους» δήλωσε ο Ολάντ, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει και άλλο η ενσωμάτωση ΕΕ και ευρωζώνης «γιατί αλλιώς θα πάμε προς τα πίσω και αυτό θα είναι το τέλος της ΕΕ».

Στα πρώτα του λόγια και αναφερόμενος στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, με έντονα απολογητική διάθεση: «Η Άνγκελα Μέρκελ και εγώ, μαζί με την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη, προωθήσαμε συζητήσεις που δυστυχώς απέτυχαν. Και τώρα βλέπουμε εικόνες εγκατάλειψης. Εγκαταλείψαμε μια χώρα που ο πολιτισμός της ακόμα μας φωτίζει. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να μιλήσουμε και για το χρέος, ώστε να βρούμε μια ολοκληρωτική λύση».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ θαρραλέος και θέλησε να να διαβουλευτεί το λαό του, πριν συμφωνήσει» σημείωσε ακόμη ο κ. Ολάντ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Κατά την ομιλία του, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε μια οριστική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, τόνισε πως, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη, προώθησαν συζητήσεις με την Ελλάδα, που δυστυχώς απέτυχαν, τονίζοντας πως πρέπει τώρα και η Ελλάδα να σεβαστεί τους κανόνες.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ολάντ δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή φρούρηση των συνόρων της για να προστατευτεί η ζώνη Σένγκεν, ενώ για την κρίση στη Συρία, σημείωσε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, θα πρέπει να αναζητήσουν μια πολιτική λύση.

 ethnos.gr, protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ