ΣΕΤΕ: Στην κορυφή τα ξενοδοχεία της Ηπείρου


- Η Ήπειρος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης με 88,4% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 87,4%.
 

Τα ξενοδοχεία της Ηπείρου αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» πανελλαδικά ως προς την ικανοποίηση των πελατών για τα ξενοδοχεία όλης της χώρας στο πρώτο εξάμηνο του 2015, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα κερδίζει πόντους και σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της ως προς το γενικότερο δείκτη ικανοποίησης των τουριστών και τη σχέση ποιότητας τιμής.  



Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του SETE Intelligence για τον ελληνικό τουρισμό και τους δείκτες ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με βάση τις αξιολογήσεις από 94.940 πελάτες ελληνικών ξενοδοχείων και 455.852 πελάτες των ανταγωνιστικών προορισμών.

Στο πρώτο εξάμηνο, ο Γενικός Δείκτης Ικανοποίησης (GRI: Global Review Index) για την Ελλάδα βρίσκεται στο 84,3%. Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης βρίσκεται η Ήπειρος με ποσοστό 88,6% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με ποσοστό 88%.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Στράτος Ιωάννου τόνισε ότι η αξιολόγηση που προέκυψε από ένα μεγάλο αριθμό πελατών (6.422 ελληνικών ξενοδοχείων και 45.582 ανταγωνιστικών προορισμών), αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την Ήπειρο, τους επαγγελματίες και γενικά τον τουρισμό μας.

  «Ο δείκτης ικανοποίησης των τουριστών από τα ξενοδοχεία της Ηπείρου, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους επαγγελματίες του τουρισμού, που κάνουν άριστα τη δουλειά τους και τους αξίζει ένα μπράβο. Ταυτόχρονα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αποτελεί υποστηρικτικό "μηχανισμό" της προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου για αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξή της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού για όλο το χρόνο, αξιοποιώντας προς τούτο τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, την παράδοση, την γαστρονομία.

Εκείνο που προέχει για όλους μας, είναι να διατηρήσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών και αν είναι δυνατόν να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο, συνδυάζοντας το με την τοπική παραγωγή κάθε περιοχής- μέσω καθολικής καθιέρωσης του ηπειρωτικού πρωινού- ώστε να υπάρχει διάχυση της ωφέλειας. Η ευρεία δημοσιοποίηση που δόθηκε στα στοιχεία της έρευνας, ενισχύει την προβολή της Ηπείρου και είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε το τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε σε δηλώσεις ο κ. Ιωάννου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης