Άρτα: Άνοιξε τις πύλες η 3η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη


Τις πύλες της άνοιξε το βράδυ της Κυριακής η 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, με τον κόσμο να κατακλύζει το εκθεσιακό κέντρο της «Διώνης». 

Στο μεγαλύτερο εμπορικό ραντεβού για την πόλη της Άρτας, που θα διαρκέσει ως το ερχόμενο Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, αναμένονται πάνω από 50.000 επισκέπτες.



«Στη φετινή έκθεση υπάρχουν πολλές ξεχωριστές θεματικές ενότητες, όπως τεχνολογία, τουρισμός, θέρμανση, ενώ προβάλλεται η περιοχή της Άρτας με ποικίλους τρόπους, όπως η γευσιγνωσία των τοπικών μας προϊόντων, τα πολιτιστικά μας  μνημεία και τα αξιοθέατα μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Αναφορικά με την συμμετοχή φέτος, τόσο το κομμάτι της Εμποροπανήγυρης όσο και εκείνο της Έκθεσης, παρουσιάζουν 100% πληρότητα. Ως Δημοτική Αρχή θέλοντας να στηρίξουμε περισσότερο  την τοπική αγορά, δώσαμε επιπλέον κίνητρα για τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων που ισούνται με έκπτωση 20% για την συμμετοχή στην έκθεση και αντιστοίχως 30% για την εμποροπανήγυρη. Φέτος έχουμε μια Έκθεση στην οποία διπλασιάστηκαν τα διαθέσιμα τετραγωνικά (από 1000 σε 2000), ενώ υπέρ- τριπλασιάστηκαν οι εκθέτες (από 20 σε πάνω από 70), από τις οποίες 60 επιχειρήσεις και φορείς είναι από την Άρτα.

 Eνδείξεις που σαφώς στέλνουν ένα μήνυμα για τη δυναμική, όχι μόνο της παρούσας έκθεσης, αλλά και της ίδιας της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υπέρ των συνεργασιών που θα πάνε την Άρτα μπροστά, για αυτό και η φετινή προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μας με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας και του Νομού μας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας, τους οποίους και ευχαριστώ. 

Ένας εκ των βασικών μας στόχων ήταν η πόλη να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την Έκθεση και όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο σε αυτή. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έχει προγραμματιστεί μια σειρά παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης  σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας». 

»Βασική μας πεποίθηση είναι ότι οι δυσκολίες που διέρχεται ο παραγωγικός κόσμος ξεπερνιούνται μόνο με ανάπτυξη. Και αυτή την ανάπτυξη θέλουμε να δώσουμε. Ήδη προχωράμε τις μελέτες για την δημιουργία του μόνιμου κλειστού εκθεσιακού κέντρου, εδώ σε αυτό το χώρο που τώρα βρισκόμαστε, ένα έργο που θα δώσει καθαρή αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη και στην τοπική οικονομία, καθώς θα διεξάγονται Πανελλαδικές εκθέσεις όλο το χρόνο μιας και ο χώρος εδώ διαθέτει μεγάλο χώρο στάθμευσης, κινηματογράφο και συνεδριακό κέντρο. Φυσικά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί, ωστόσο το μόνιμο εκθεσιακό κέντρο αποτελεί την βάση της ανάπτυξης που ως Δημοτική Αρχή Αρταίων έχουμε σχεδιάσει και να είστε σίγουροι, θα υλοποιήσουμε
».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, που αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής της Έκθεσης σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και δήλωσε δίπλα στην προσπάθεια του «επιχειρείν» της Ηπείρου να σταθεί όρθιο στην κρίση.

Να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων τιμητικά έκοψε η Αρτινή μαθήτρια Κωνσταντίνα Σαραντάρη που ήρθε πρώτη στις Πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη την Ήπειρο και δεύτερη στην Ελλάδα. (Κεντρική φώτο)

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, που τέλεσε και τον Αγιασμό, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Άρτας Βασίλης Τσίρκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Κατέρης και Νικόλας Κάτσιος, οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, Ζηρού Νίκος Καλαντζής και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου Γιώργος Πανέτας, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου και του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κωνσταντίνος Σκούμας, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ