NASA: Το Τέλος του Κόσμου δεν θα έρθει τον Σεπτέμβριο


Μία φήμη που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, περί τεράστιου διαστημικού βράχου ο οποίος πρόκειται να πέσει στη Γη τον Σεπτέμβριο, διογκώθηκε σε τέτοιο σημείο ώστε να κερδίσει την προσοχή της  NASA, η οποία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι το τέλος του κόσμου επίκειται.



Σύμφωνα με την φήμη, η σύγκρουση του αστεροειδούς με τον πλανήτη μας τοποθετείται ανάμεσα στην 15η και την 28η Σεπτεμβρίου, κοντά στο Πουέρτο Ρίκο.

Στην ανακοίνωση της  ΝΑΣΑ, o Πώλ Τσόντας, Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας, υπογραμμίζει ότι "δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση - ούτε ίχνος απόδειξης - ότι ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο θα πέσει στη Γη σε αυτό το χρονικό διάστημα".

Οι πιθανότητες μιας σύγκρουσης με κάποιον από τους γνωστούς αστεροειδείς μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα είναι λιγότερες από μία στις 10.000, υποστηρίζει η NASA.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τέλος του κόσμου έρχεται στο Ιντερνετ αλλά για πρώτη φορά μία τέτοια φήμη διαψεύδεται επισήμως.

"Δεχόμεθα συνεχώς τηλεφωνήματα και e-mail και σε λίγο μπαίνει ο Σεπτέμβριος" δήλωσε εκπρόσωπος της NASA. "Μερικές απο αυτές τις φήμες αποκτούν υπερβολικό μέγεθος και γι' αυτό θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να εκδώσουμε την διάψευση..."



  kathimerini.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης