Iόνια οδός: Καλοκαίρι του 2017 η ολοκλήρωσή της...


- 10 χρόνια έργα

Μία πολύ μεγάλη είδηση βγήκε την Τετάρτη από τη συνάντηση Τσίπρα-Σταθάκη για το θέμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, του δρόμου που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. 



Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν χθες το απόγευμα η επίσημη παράταση που λαμβάνει η κοινοπραξία κατασκευής είναι 17 μήνες προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Όπως είπε πηγή της παραχωρησιούχου στο ypodomes.com το έργο πλέον παίρνει τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρωθεί αλλά θα πρέπει να επιταχυνθούν οι όποιες εκκρεμότητες που αφορούν απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά αλλά και να τρέξουν οι αποπληρωμές από τη συμμετοχή του Δημοσίου.

Έτσι, τον Μάϊο του 2017 θα δοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα του οδικού άξονα που αφορά την κατασκευή και τις προσβάσεις πριν και μετά τη Σήραγγα Κλόκοβας.

Όπως μαθαίνει το ypodomes η τμηματική απόδοση του αυτοκινητόδρομου είναι ήδη αποφασισμένη και το πρώτο τμήμα που θα δούμε να δίδεται στην κυκλοφορία είναι από το Κεφαλόβρυσο μέχρι και τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, ενώ αν τρέξει περισσότερο το έργο ίσως δούμε ακόμα ένα τμήμα, από το Ευηνοχώρι μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Πριν το Μάϊο του 2017 θα δοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα που ουσιαστικά αποτελούν το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από την Αμφιλοχία μέχρι τα Ιωάννινα και τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

Με την επίσημη παράταση του έργου, χωρίς να προσμετρήσουμε τη διαγωνιστική διαδικασία θα διαπιστώσουμε πως η Ιόνια Οδός χρειάζεται τελικά 10 χρόνια έργων προκειμένου να ολοκληρωθεί από άκρη σε άκρη καθώς η πρώτη σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε το 2007 και τα έργα ξεκίνησαν δειλά εκείνη τη χρονιά.

Από το 2011 μέχρι τις αρχές του 2014 τα έργα παρέμειναν «παγωμένα» λόγω της κρίσης που χτύπησε τη χώρα. Nα θυμίσουμε πως από τα 196χλμ του οδικού άξονα ολοκληρωμένα είναι τα τμήματα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς (η παράκαμψη Αγρινίου δηλαδή) και οι παρακάμψεις των πόλεων Άρτας και Φιλιππιάδας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης