Έρχεται το αεροπλάνο της Energean για τις έρευνες πετρελαίου


- Θα πραγματοποιήσει αερομαγνητικές έρευνες στην περιοχή προκειμένου να καταγραφούν οι γεωλογικές δομές και η σύνθεση πετρωμάτων

Θέμα λίγου χρόνου είναι να φτάσει στα Γιάννινα το ειδικό αεροπλάνο της Energean Oil & Gas το οποίο θα μετέχει στις έρευνες που διεξάγει η εταιρία στην περιοχή για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αεροπλάνο έχει φτάσει και βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και όπως ήταν αναμενόμενο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών στο Νησί των Φαιάκων.

Μέσω του συγκεκριμένου αεροσκάφους και του εξοπλισμού που φέρει θα πραγματοποιηθούν αερομαγνητικές έρευνες στην περιοχή προκειμένου να καταγραφούν οι γεωλογικές δομές και η σύνθεση πετρωμάτων.

Τα στοιχεία αυτά θα συνεκτιμηθούν με όσα προκύπτουν από τις αναγνωρίσεις σε επιλεγμένες περιοχές που γίνονται από γεωφυσικούς και γεωλόγους της εταιρίας ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστούν τα σημεία των σεισμικών ερευνών.

Το αεροσκάφος της Energean θα χρησιμοποιεί ως βάση το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Όπως είναι γνωστό, από την εταιρία, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία πετρωμάτων για ειδικές γεωχημικές αναλύσεις, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες γένεσης υδρογονανθράκων από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής, ενώ ελήφθησαν δείγματα πετρελαίου από φυσικές αναβλύσεις, όπως αυτές στα χωριά Δραγοψάς και Μπαουσίων, τα οποία έχουν σταλεί σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ελληνικά πανεπιστήμια για εξειδικευμένες αναλύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Energean Oil & Gas έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτες και αναθεώρηση των παλαιών ερευνητικών δεδομένων, προεργασία για επανεπεξεργασία των παλαιών σεισμογραφικών δεδομένων, αξιολόγηση των παλαιών γεωτρητικών δεδομένων και σχεδιασμό των νέων προγραμμάτων γεωλογικών, γεωχημικών, σεισμικών και άλλων ειδικών ερευνών.

Συνολικά θα επενδυθούν 32 εκατομμυρίων ευρώ, για την πραγματοποίηση των ερευνών και των αρχικών γεωτρήσεων και εφόσον τα αποτελέσματα κριθούν θετικά τότε η εταιρεία θα περάσει στη φάση της ανάπτυξης με το κόστος της επένδυσης να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ