Θεοδώριανα: Με επιτυχία ο αγώνας "Στη σκιά του Κριάκουρα"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2oς αγώνας ορεινού τρεξίματος "Στη σκιά του Κριάκουρα"στα Θεοδώριανα Άρτας. 

Ο αγώνας έγινε με τη συνεργασία, της οργανωτικής επιτροπής, των φορέων του χωριού και τη αμέριστη βοήθεια δεκάδων εθελοντών.  (Φωτορεπορτάζ)





Φέτος υπήρχαν δύο διαδρομές: Η περσινή των 10 χλμ και η δεύτερη των 18 χλμ, περισσότερο απαιτητική και δύσκολη, πέρασε μέσα από τα δύο ποτάμια του χωριού, διέσχισε τα δυο ελατοδάση της περιοχής, τις πηγές της 'Ασπρης Γκούρας, τους περίφημους καταρράκτες μας και κατέληξε στην πλατεία του χωριού.

Τερμάτισαν όλοι οι αθλητές και στις δυο διαδρομές, ακόμα και αυτοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκειά του. Σφίγγοντας τα δόντια σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν, κατάφεραν και τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι στην πλατεία του χωριού.


Αξιοσημείωτο ότι ο τελευταίος αθλητής δεν πρόλαβε την έναρξη του αγώνα, μπήκε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση, έτρεξε μόνος του τον αγώνα και τερμάτισε. 'Οπως δήλωσαν ήταν από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχουν τρέξει.


Στον αγώνα των 18 χλμ έτρεξαν και πέντε συγχωριανοί μας: Ο Κώστας Γκαβάγιας που τερμάτισε τέταρτος, ο Παναγιώτης Νταραγιάννης πέμπτος, η Ελπίδα Γιώτη τρίτη στις γυναίκες, ενώ άνετα τερμάτισσαν ο ορθοπαιδικός γιατρός Γιώργος Μαντέλος, που στο τέλος του αγώνα πρόσφερε και ιατρική βοήθεια σε αθλήτρια με διάστρεμα, και ο Λεωνίδας Μαγκλάρας.

Μετά την απονομή όλοι οι αθλητές, οι συνοδοί και οι εθελοντές γεύτηκαν τα τοπικά εδέσματα και πίτες, που εθελοντικά πρόσφεραν οι γυναίκες του χωριού, σε ένα μικρό γλεντάκι που στήθηκε στην πλατεία του Αϊ-Νικόλα.















 Δημήτρης Στεργιούλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ