Ανοιχτή σύγκρουση Μαξίμου - Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου


Ανοιχτή σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η αντιπαράθεση δείχνει να μην έχει τέλος και το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών δείχνει να είναι εκρηκτικό.



Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μαξίμου ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Εντονη αντίδραση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 

Από εκείνη την στιγμή και μετά ξεκίνησε ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή και την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος την χαρακτήρισε απελθούσα πρόεδρο και την κατηγόρησε «ότι συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης».

Η πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε τον χαρακτηρισμό στο Μαξίμου τονίζοντας πως η «κυβέρνηση είναι απελθούσα». «Δεν υπάρχει "απελθούσα Πρόεδρος", αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή - κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής έχει συγκαλέσει για το βράδυ τη διάσκεψη των προέδρων, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί, καθώς θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των μελών των κομμάτων που θα δώσουν το παρών στην συνεδρίαση.

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Λαφαζάνη

Ο πρωθυπουργός μπορεί να κράτησε χαμηλούς τόνους απέναντι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας και να ζήτησε από τα τρία μέλη που παραιτήθηκαν, παρά τις πολιτικές διαφορές να κρατήσουν τους δεσμούς συντροφικότητας. Το ίδιο δεν ίσχυσε όμως μόλις άρχισαν οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώθηκε η «Λαϊκή Ενότητα».

Το Μαξίμου χαρακτήριζε ως «αποτύπωση της επιλογής που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα» την επιλογή 25 βουλευτών να συγκροτήσουν ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει και τη Δευτέρα τόνισε με νόημα. «Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας».

Συνάντηση Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο πρώτος πρόεδρος του νέου κομματικού φορέα με το όνομα Λαϊκή Ενότητα στον οποίο μετέχουν προς το παρόν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αρκετά στελέχη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενταχθεί σε αυτή την κίνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει με την πρόεδρο της Βουλής το ενδεχόμενο αυτό και θα συναντηθεί μαζί της σήμερα στις 10:30. Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάζοντας τους άξονες του νέου κόμματος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό που αποφάσισε εκλογές-εξπρές.

«Το Μαξίμου πιέζει για εκλογές για να αποφύγει να νιώσει ο ελληνικός λαός τα επώδυνα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο. Παλιά τακτική, γνωστή τακτική που την εφάρμοζε ο δικομματισμός και τώρα δυστυχώς την εφαρμόζει και ο Αλέξης Τσίπρας. Λυπάμαι».

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης