Οι Τζουμερκιώτες πέτυχαν στο "όνειρο", οι Ραδοβυζινοί...;


Η Γέφυρα Πλάκας πλέον "ανασταίνεται", η δε Γέφυρα Κοράκου παραμένει κυριολεκτικά... "ένα ιστορικό ψοφίμι"!!

Σε 8 μήνες από την κατάρρευση της Γέφυρας Πλάκας στον Άραχθο, οι Τζουμερκιώτες βλέπουν με ικανοποίηση την έναρξη των πρώτων εργασιών για την αναστήλωση της Γέφυρας.



Με μεθοδικότητα, πίστη και συντονισμένες ενέργειες, οι τοπικοί παράγοντες κατάφεραν ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, σχεδόν  το ακατόρθωτο... στο να ξεκινούν στην "ανάσταση του θρύλου"... σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς.


Σ' αντίθεση με τους παράγοντες των Ραδοβυζίων, οι οποίοι αρέσκονται σε μεγαλοστομίες, πέντε χρόνια τώρα, για την αναστήλωση της επίσης ιστορικής Γέφυρα Κοράκου στη κοιλάδα του Αχελώου.

Έτσι, εκεί στις Πηγές της Άρτας, από το 2010 οι τοπικοί παράγοντες, αναλώνονται σε ημερίδες, μεγαλοστομίες, εγωιστικές παρουσίες, μόνο και μόνο να τους καταγράψει ο φωτογραφικός φακός, ώστε στη συνέχεια να κάνουν αναρτήσεις στο fb. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συντονισμό, χωρίς πρακτικές ιδέες, χωρίς χρονοδιαγράμματα, πορεύονται... "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα".

Βέβαια, στην όλη ιστορία πρέπει να σημειώσουμε ότι η εμπλοκή στην υπόθεση του Αντώνη Κοσσυβάκη, ήταν μια καθοριστική και προς την θετική κατεύθυνση κίνηση, αναδεικνύοντας το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όμως, αυτή την δυναμική, δεν την εκμεταλλεύθηκαν, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Οι εμπλεκόμενοι και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή, του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ήταν ηχηρά απούσα, όπως τελικά αποδεικνύεται. Ειδικά ο Δήμαρχος....  ΚΡΙΜΑ...  


Οι Τζουμερκιώτες λοιπόν, είναι σήμερα απόλυτα ευχαριστημένοι, σ' αντίθεση με τους Ραδοβυζινούς που έχουν μείνει ήδη στο ...χρονοντούλαπο της ιστορίας!!

Κλείνοντας σημειώνουμε για την όλη ιστορία της Γέφυρας Κοράκου, θεωρούμε ότι υπάρχουν σοβαρές παραλήψεις. Απομένει να δούμε αν αυτή την μέχρι σήμερα ερασιτεχνική, αν όχι περίεργη τακτική, εκεί στην κοιλάδα του Αχελώου, θα την κατανοήσουν...  
Νίκος Κοντογιώργος  

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ

Σεντελές: Ευελπιστούμε σε ένα αίσιο τέλος


Με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, που ανταποκρίθηκε στο ανοιχτό κάλεσμα για να σταθεί ξανά το Γεφύρι πάνω από τον Άραχθο, από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η διευθέτηση της κοίτης, ώστε η ροή του ποταμού να εκτραπεί προς την πλευρά του Μονολιθίου και να γίνει δυνατή η διαμόρφωση της οδού προσπέλασης προς το γεφύρι της Πλάκας.

Η πρόσβαση αυτή είναι απαραίτητη ώστε άμεσα να φθάσει στα βάθρα το γεωτρύπανο και να εκτελέσει τις απαραίτητες διερευνητικές γεωτρήσεις, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι πρόδρομες εργασίες αυτό το καλοκαίρι και από το επόμενο να ξεκινήσει αυτό καθ' αυτό το έργο της αναστύλωσης με ευθύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σηματοδοτώντας το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους για την αναστύλωση του ιστορικού Γεφυριού, ενώ διαρκής είναι και η επίβλεψη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Προϊστάμενό της Βασίλη Κασκάνη.

 Ο κ. Σεντελές, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των εργασιών και ευχαρίστησε την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για τη βοήθεια που παρέχει. «Με την έναρξη των εργασιών για την πρόσβαση προς τα βάθρα του γεφυριού, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προκαταρκτικές ερευνητικές γεωτρήσεις και να συνταχθεί στη συνέχεια η γεωτεχνική μελέτη, σώζουμε το φετινό καλοκαίρι σαν περίοδο του συνολικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ευελπιστούμε σε ένα αίσιο τέλος, αν και γνωρίζουμε πόσο πολύ δύσκολο είναι το εγχείρημα στο οποίο έχουμε μπει όλοι σαν φορείς, ακόμη και ως φυσικά πρόσωπα», σημείωσε μεταξύ άλλων. Ανέφερε, επίσης, πως η έναρξη των εργασιών θα οδηγήσει και σε ενεργοποίηση όσων έχουν εκφράσει τη διάθεση να συνδράμουν οικονομικά και όχι μόνο, λέγοντας πως είναι θέμα του φορέα που δημιουργήθηκε να αξιοποιήσει και τις μικρές δωρεές πολιτών που θέλουν να είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Φώτο Κώστας Μπατσής

Σχόλια

  1. Στη ανακατασκευη της γεφυρας Κορακου ενδιαφερον θα πρεπει να δειξει και ο Δημος Αργιθεας Καρδιτσας κατα την ταπεινη μου γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ