Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «κράζουν» τη Ζωή


- «Ποιοι άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;»

Με ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στις δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, που αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων με τη συμμετοχή μόνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μελών που προέρχονται από την νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα.



Στο σχετικό κείμενο το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα που είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται για μικροκομματικές σκοπιμότητες από την Πρόεδρο της Βουλής και το νέο κόμμα.

Οπως αναφέρεται το ίδιο θα πράξουν και στις συνεδριάσεις επιτροπών που «αυθαίρετα συγκαλεί» η πρόεδρος της Βουλής, καθώς η σύνθεση δεν ανταποκρίνεται πλέον στην δύναμη των κομμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου με θέματα τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος.
Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας.
Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής.
Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ' ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα.
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ