Θερινό σινεμά - Σήμερον: Η Ωραία Του Κουρέα


Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, είναι μια διασκεδαστική κωμωδία με εκλεκτό καστ όπως πάντα στην Φίνος Φιλμ, που ανεβάζει το μέσο όρο, με την Μάρθα Καραγιάννη που μόλις έχει μαλώσει με τον Δαλιανίδη λόγω της σειράς των ονομάτων στους τίτλους της ταινίας "Γοργόνες Και Μάγκες" και συνεργάζεται με τον Ντίνο Δημόπουλο εδώ και με τον Νίκο Φώσκολο στο "Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα". 



Φυσικά ο καυγάς με τον Δαλιανίδη γρήγορα ήταν παρελθόν. Παίζει ο Γκιωνάκης σε μια από τις ελάχιστες παρουσίες του στην Φίνος Φιλμ.

Χρονιά Παραγωγής: 1969
Σκηνοθέτης: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
Είδος: ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΚΩΜΩΔΙΑ
Σενάριο: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΑΚΗΣ
Παραγωγή: ΦΙΝΟΣ ΦIΛM 

Ηθοποιοί:
ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΘΑ
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΩΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΡΟΥΔΑ ΝΙΤΣΑ
ΠΛΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΝΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΑΜΙΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΜΕΤΑΞΑ ΜΑΙΡΗ
ΜΕΣΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 
Ο Νίκος Μαμαγκάκης γράφει εξαιρετική .μουσική και τραγούδια που τραγουδάνε η Πόπη Αστεριάδη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιώργος Χατζηαντωνίου και η Βάλβη Δάκια.

Μάλιστα τους στίχους στα τραγούδια που ακούγονται γράφει ο Ντίνος Δημόπουλος. Ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει τα τραγούδια "Γαλάζια πέτρα" και "Ήλιε μου Ήλιε κι ουρανέ".


Στίχοι Τραγουδιών:
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ


Ο κουρέας Γιάννης (Γιάννης Γκιωνάκης) και η κομμώτρια Μάρθα (Μάρθα Καραγιάννη) είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παντρευτούν. Όμως, ο Γιάννης πρέπει πρώτα να παντρέψει τις τέσσερις αδελφές του, στόχος εξαιρετικά δύσκολος, αφού δεν υπάρχει η σχετική προίκα. Η Μάρθα αναλαμβάνει να βρει τους κατάλληλους γαμπρούς και εξασφαλίζει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του Γιάννη ως αντιπαροχή. 

Απολαύστε την ταινία


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης