Άρτα: Σήμερα η διαφορετική ποιητική βραδιά


Ο φωτογράφος–κινηματογραφιστής Βασίλης Γκανιάτσας σας καλεί πάλι εφέτος την Παρασκευή 21/8/2015 και ώρα 8 μ.μ., στον κήπο του σπιτιού του (είναι μια ροζ κατοικία, πάνω από την Παναγία των Βλαχερνών) .

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Με την πανσέληνο του Αυγούστου, διοργανώνει μία ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στην ποιητική συλλογή «ΕΙΝΑΙ - BEING» του Δημήτρη Βίκτωρ, στο αμφιθέατρο των 170 θέσεων, στην πανέμορφη αυλή του σπιτιού του.


Θα προβληθεί σε οθόνη, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής, που έγινε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης». (Απαγγέλουν οι ηθοποιοί : Νένα Μεντή, Κωνσταντίνος Τζούμας και η μεγάλη ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ).

Θα προλογίσει ο φιλόλογος Βασίλης Τάτσης. Θα είναι ένα «ταξίδι» μέσα από την μαγεία της ποίησης, με συντροφιά τον έναστρο ουρανό, την φωτισμένη Άρτα, την Ιόνια οδό, τον πανέμορφο Άραχθο και τη θέα του Ζαλόγγου και του Αμβρακικού στα χρώματα του σούρουπου.

Ένα «ταξίδι» στην Τέχνη μακριά από την πεζή πραγματικότητα και την οικονομική κρίση. Αρτινοί και άλλοι φίλοι που θα παραβρεθούμε, θα δεθούμε με τις έννοιες των στίχων, θα επικοινωνήσουμε, θα συγκινηθούμε, θα ονειρευτούμε, θα νοσταλγήσουμε, θα ανταμώσουμε μέσα από την ποίηση… Ποίηση επικούρεια, που αφυπνίζει και λυτρώνει.

Η ποιητική παρουσίαση αυτή είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Άρτα.

Ο Γιώργος Αλεξάνδρου έγραψε για την ποιητική συλλογή : «Η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Βίκτωρ είναι μια συλλογή αριστουργηματικών ποιημάτων.

Με την πρώτη ματιά ο αναγνώστης καταλαβαίνει ότι διαβάζει φιλοσοφικά αποστάγματα μιας ζωής γεμάτης εμπειρίες και γνώση. Ζωής γεμάτης από ταξίδια σωματικά αλλά και ακόμη πιο σημαντικά ταξίδια του νου, στον άπειρο κόσμο του σύμπαντος, σε αναζήτηση της πηγής του φωτός στην αέναη μεταμόρφωση του στις άπειρες εκφάνσεις του και την διαρκή πάλη του με το σκοτάδι της ανυπαρξίας. Σε αναζήτηση του «ΕΙΝΑΙ», που αποτελεί τη μεγαλύτερη περιπέτεια του ανθρώπινου γένους, στην άνιση πάλη με το χρόνο και την κλεψύδρα της ζωής.

Η απόλαυση της ομορφιάς στη ζωή, ο αγώνας για την υλοποίηση των ονείρων και την κατάκτηση των διαχρονικών αξιών, οι μαγικές στιγμές που οδηγούν στην αθανασία της δημιουργίας εμπεριέχονται στο βιβλίο «ΕΙΝΑΙ-BEING» του Δημήτρη Βίκτωρ, που γενναιόδωρα τις προσφέρει σε όλους μας, μέσω μιας συλλεκτικής εξαιρετικά καλαίσθητης έκδοσης και ενός CD όπου ο ποιητής απαγγέλει τα ποιήματα του, συμπληρώνοντας την απόλαυση των αισθήσεων». Μια αξέχαστη βραδιά τέχνης και πολιτισμού στην Βλαχέρνα.

ΥΓ. Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «EINAI-BEING» του Δημήτρη Βίκτωρ, (Εκδόσεις Γαβριηλίδης), θα γίνει τον Οκτώβριο στην Άρτα, στον κινηματογράφο Παλλάς .



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ