Φάλαινα ζητά τη βοήθεια ψαράδων!


- Είχε πλαστικές σακούλες και δίχτυα μπλεγμένα στο στόμα της

Δεν πίστευαν στα μάτια τους νεαροί ψαράδες στην Αυστραλία βλέποντας μια φάλαινα να κολυμπά γύρω και κάτω από το σκάφος τους φιλικά αλλά επίμονα, σαν κάτι να ζητούσε.

 - Δείτε βίντεο και φώτο



Η φάλαινα εμφανίστηκε στο Middle Harbour, βόρεια του Σίδνεϊ, κι έμοιαζε να ζητά τη βοήθεια των ανθρώπων για να απαλλαγή από πλαστικά και κομμάτια από δίχτυα που είχαν μπλεχτεί στο στόμα της.

Ο 17χρονος Michael Riggio έβγαλε σουρεαλιστικές selfie την ώρα που ο φίλος του Ivan Iskenderian τεντωνόταν έξω από το σκάφος για να βοηθήσει τη φάλαινα.

«Ήταν απίστευτο, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε», είπε στη Daily Mail ο Ivan.

Ο Ron Kovacs, που ψάρευε από ένα άλλο σκάφος κοντά στους νεαρούς ψαράδες, ήταν παρών όταν η φάλαινα έκανε την πρώτη της εμφάνιση και κατάλαβε πως σαν κάτι να ζητούσε.

«Έβγαζε το κεφάλι της από τη θάλασσα ώστε να μπορούμε να φτάσουμε και να βγάλουμε τα σκουπίδια που την ενοχλούσαν», περιγράφει.

Ο ίδιος προσπάθησε να φτάσει τη σακούλα αλλά δεν τα κατάφερε και η φάλαινα προσέγγισε τη βάρκα των παιδιών. Έτσι ο ίδιος μπόρεσε να βιντεοσκοπήσει όλο το περιστατικό.
«Είχε ένα μεγάλο σημάδι στην πλάτη, κομμάτια από δίχτυα και δύο πλαστικές σακούλες στο κεφάλι», συνέχισε.

Αφού οι νεαροί κατάφεραν να απαλλάξουν τη φάλαινα από τα δίχτυα και τα πλαστικά που την ενοχλούσαν, το τεράστιο θηλαστικό κολύμπησε ήσυχο μακριά.


whale1 whale2 whale3 whale4 whale5

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης