πΓΔΜ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μεταναστευτικών ροών


- Έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξη τα νότια και τα βόρεια σύνορα της χώρας η κυβέρνηση της πΓΔΜ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.




Μάλιστα ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  τόνισε ότι στα νότια σύνορα της χώρας, δηλαδή στα σύνορα με την Ελλάδα θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι, «λόγω της αυξημένης πίεσης στα νότια σύνορα της χώρας και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου βαλκανικού διαδρόμου που ακολουθούν οι μετανάστες, αλλά και της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητος επιπρόσθετος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος στη συνοριακή ζώνη, στην οποία έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.

Στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, βρίσκονται εγκλωβισμένοι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ

tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης