Θερινός σινεμά - Σήμερον: Ο Εξυπνάκιας


"Ο Εξυπνάκιας", ήταν η πρώτη και μοναδική ταινία στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Νίκος Σταυρίδης. 

Δύο κορυφαίοι έλληνες ηθοποιοί, που έχοντας τόσες διαφορές όσον αφορά στο υποκριτικό τους υπόβαθρο, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα ήταν δυνατόν να συνυπάρξουν σε μια ταινία και μάλιστα ως πρωταγωνιστές. 



 Έτος: 1966
Διάρκεια: 98'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης (I)
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Μαριάννα Κουράκου , Αλέκος Τζανετάκος , Δέσποινα Στυλιανοπούλου , Νικήτας Πλατής , Τζόλυ Γαρμπή , Νίκος Φέρμας , Πέτρος Λοχαϊτης , Ντόρα Αναγνωστοπούλου , Γιώργος Λουκάκης , Γιάννης Κωστής , Άρτεμις Πιπινέλη , Νίκος Σταυρίδης (I) ,
Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι) , Πάνος Τζανετής (τραγούδι)


Πλοκή: 


Η Τζούλια έχει σχέση με το Μίλτο εδώ και πολλά χρόνια αλλά κρατά τη σχέση της κρυφή από τον πατέρα της επειδή ο Μίλτος δεν έχει δουλειά και φοβάται πως ο πατέρα της, Σωκράτης, θα τον απορρίψει. Ο Σωκράτης έξαλλος με τους "έξυπνους" υπαλλήλους του, που του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, αναζητά έναν "βλάκα" για την δουλειά του. Ο Βασίλης θα του βρει έναν βλάκα, τον Μίλτο, ο οποίος θα γίνει απαραίτητος στον Σωκράτη.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 365.488 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 117 ταινίες. Από τη θεατρική κωμωδία των σεναριογράφων "Ένας έξυπνος βλάκας".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ